MČR družstev žáků – 5.místo

Poslední víkend v říjnu se v Pardubicích konalo Mistrovství ČR družstev žáků (tzn. hráči a hráčky kategorie U15 a mladší). Naše družstvo si vybojovalo postup vítězstvím na OP. Pro MČR se do nominace Kuby Mazura dostali : za holky Mariánka Poláková, Domča Mendreková, Marťa Ševčíková a benjamínek Gabča Trotzmullerová, z kluků David Smutný, Kuba Diviš,  hostující  jihlavský Vojta Poříz a  benjamínek Martin Šebesta. Níže hodnocení trenéra Kuby Mazura.

Zpětně se chci vrátit týden zpět v čase a krátce zhodnotit vystoupení jednotlivých zápasů na MČR družstev žáků v Pardubicích.

V prvé řadě bych chtěl poděkovat všem dětem za reprezentaci našeho oddílu na republikové úrovni. Bohužel bylo dětem nastaveno ‚zrcadlo‘, kdy po jasném vítězství na OP možná očekávali lepší výsledek, než 5. místo. Velké díky patří také Radkovi za veškerou organizaci, spolukoučování a celkově příjemně strávený víkend. A teď již k jednotlivým utkáním…

vs. SKB Český Krumlov

Výkony krumlovského týmu byly poznamenány neúčastí zraněných opor dívčí části, proto i jednoznačně vypadající výsledek 7:0. Pro náš tým to byla, myslím si, příjemná rozehrávka na následující 2 důležité utkání.

vs. TJ Sokol Polabiny Pardubice

Do tohoto utkání jsme šli se snahou zisku 3 bodů, což se nakonec vyplnilo, a případným zázrakem v jedno ze zápasů proti silnému triu Ehm-Coppenolle-Valentová. Martinka a David ve svých singlech neměli daleko k zisku alespoň jednoho setu, žel nepovedlo se. Další utkání rozhodne.

vs. TJ Jiskra Nejdek

Na soupeře si věříme, sestavu spekulujeme asi půl hodiny, ale po odevzdání si věříme ještě víc! Bohužel v klíčových zápasech body ‚domů‘ nedoneseme a v dalších nepřekvapíme. Prohra 3:4 nás mrzí, nedělní semifinále bylo nadohled, ale čeká nás pouze skupina o 5. – 8. místo v pořadí.

vs. BK 73 DELTACAR Benátky n/J.

Na první nedělní utkání stavíme i Martina a Gabču, kteří do té doby utkání sledovali pouze z tribuny či empajru. Počítajíc s jejich prohrami i tak zbývající zápasy vidíme v náš prospěch. Očekávání nesplnila pouze Martinka, která v zápase velmi poznamenaném výpadky proudu, těsně podlehla útočně hrající Pokorné. Ve zbývajícím dívčím deblu ale Mari s Domčou relativně s přehledem donesly 4. bod na naši stranu, naštěstí 

vs. Super Stars Most

Tady už nic nenecháváme náhodě a chceme rychle rozhodnout. Jednak se nedělní den protáhl už do odpoledne, a také už docházejí i síly a další těsná koncovka by se nám možná mohla vymstít. Jednotlivé zápasy jsou ale jednoznačné – naštěstí v náš prospěch, jen Mari už začíná mít problémy s kolenem, případně stehnem, a na nechybující Kohoutovou jednoduše nestačí.

 

Konečné 5. místo není maximum, kterého jsme mohli dosáhnout. Na ‚placku‘ to ovšem nebylo… Celý víkend hrály v nás neprospěch míče, které byly velmi pomalé. Vrchní rozhodčí ovšem nechtěl, aby se nijak upravovaly a to rozhodlo například v rozhodujícím utkání s Nejdkem a pak i těžší utkání s Benátkami.

K.M.

Výsledky jednotlivých utkání http://www.tournamentsoftware.com/sport/matches.aspx?id=35BF09BA-E84D-4DCE-8782-B3D8BFAB7A0A

Fotogalerie

https://photos.google.com/share/AF1QipOxkxBw40KDZFe4YmqqDXudS4as__BtAd2fkn9I-uSICb6HLfDmLUJSQ8j_3NSxYQ?key=eC1mMzBwMnFlMWViNk9GLWY1SzQ5SWRpOUhsTENR