Týmy FSpS zakončily rok v dobré formě!

10841255_1641811002713117_140461648_n

Konec roku 2017 se nesl ve znamení dalších kol či finále týmových soutěží, konkrétně 2. kola badmintonové extraligy dospělých, 1. celostátní ligy dospělých a MČR smíšených družstev juniorů. Všech akcí se samozřejmě zúčastnily i naše týmy, a dokonce se jim dosti dařilo!

Extraliga přinesla v rámci druhého kola dvě zajímavá utkání. Nejprve mužstvo FSpS MU muselo hrát v Ostravě s domácími, velmi nepříjemnými Klimkovicemi. Na soupisce severomoravského týmu jsou hráči, jako Artem Pochtarov nebo Kateřina Tomalová, takže vůbec nejedná o slabého soupeře. Klimkovice mají zálusk na postup do plaoff ze čtvrtého místa, navíc dokázali porazit například Krumlov. Brno naštěstí utkání zvládlo s přehledem, a to v poměru 6:2. Dva body domácím zajistili právě ukrajinský olympionik Pochtarov a Tomalová ve dvouhrách. Náš brněnský tým se v uktání mohl spolehnout na zahraniční opory Scotta Evanse Adama Cwalinu, sekundovali jim tradičně Adam MendrekVojta ŠelongZuzana Pavelková Magdaléna Lajdová.

Nedělní soupeř byl papírově pravděpodobně nejslabším týmem extraligy. TJ Sokol Dobruška již není tím týmem, který za svých slavných mistrovských let býval a dnes za něj hrají převážně čeští hráči, doplněni slovenskými reprezentanty DratvouHlinicanem Repiskou. Ti však v utkání proti Brnu, které se již hrálo na kampuse MU, chyběli, domácí tak měli před sebou papírově lehké utkání. Předpoklady se nakonec potvrdili, když Brno vyhrálo poměrem 8:0 na zápasy, 16:0 na sety. Extraligový tým FSpS MU tak zakončil rok 2017 dvěmi výhrami a do nového roku vstoupí jako 1. tým celkové ligové tabulky!

Tým po výhře nad Klimkovicemi.

Tým po výhře nad Klimkovicemi.

Ve stejném termínu se samozřejmě odehrálo i další kolo 1. celostátní ligy, kde se naše „B“ mužstvo utkalo s týmy Králův Dvůr Český Těšín. Béčku se bohužel nepodařilo navázat na kolegy z vyšší soutěže a nakonec z toho byla výhra proti Dvoru Králové a prohra s favorizovaným týmem Českého Těšína (obě utkání skončila výsledkem 5:3). Brno se tak v 1. lize nachází na pátém místě s 8 body. Všechny čtyři družstva v tabulce výše mají bodů 9. V dalším kole se FSpS MU „B“ utká s Orlovou a Kopřivnicí, a Brňané musí naplno bodovat, aby mohli pomýšlet na playoff.

Družstvo 1. ligy v Českém Těšíně.

Družstvo 1. ligy v Českém Těšíně.

Minulý víkend vrcholila soutěž smíšených družstev juniorů, a to v Českém Krumlově mistrovstvím republiky. Na jih Čech se vydal tým ve složení Bára OtáhalováAdéla ChadimováMarina ŠevčíkováJirka DerkaKuba ReichmanMartin Dostál Kuba Lipka. Turnaj se hrál novým systémem, kdy Brno muselo v pátek odehrát tři obtížná utkání v rámci kvalifikace, a to s týmy Klimkovic, Kladna a Doubravkou. Dorostenci FSpS MU nakonec díky výhře nad Kladnem a Doubravkou postoupili do skupinové fáze, kde je čekaly týmy favorizovaných Pardubic, Chance Ostrava a domácího Krumlova.

Brno nakonec dokázalo vyhrát pouze proti Chance Ostrava, a ve skupině tak obsadilo 3. místo, takže ho v neděli čekalo uktání o celkové páté místo. O konečné umístění se brněnští junioři utkali s týmem, se kterým prohráli v pátek – Sokolem Klimkovice. Zde byl vidět výkonnostní pokrok hráčů, kteří nakonec Klimkovice porazili poměrem 4:3, a do Brna tak přivezli skvělé páté místo!

Dorostenecký tým FSpS MU.

Dorostenecký tým FSpS MU.

Výsledky extraligy můžete vidět ZDE!

Výsledky 1. ligy můžete vidět ZDE!

Výsledky MČR družstev juniorů můžete vidět ZDE!