GPC U13 – 4 zlaté medaile !!!

2018_02_17_GPCU_Kometa (Medium)  V sobotu 17.2.2018 se uskutečnil na Kometě v Brně – Líšni turnaj GPC kategorie U13. Z našich hráčů se zúčastnili Ondra Valouch, Martin Lorenc, Gabča Trötzmüllerová a Nikol Piterková. Zatímco Martin s Nikolkou byli sbírat zkušenosti, od zkušenějších Ondry s Gabčou se očekávala umístění mezi nejlepšími.

Martin Lorenc měl ve dvouhře smůlu na los a hned v prvním kole měl za soupeře pozdějšího vítěze Jana Ptáčka z Klimkovic. Sice bojoval až do konce, ale nakonec prohrál 0:2 na sety. Tento nezdar se bohužel podepsal na jeho psychice. V zápase o pořadí nedokázal zopakovat bojovný výkon a prohrál také 0:2 s Davidem Křivkou z Lanškrouna. Náladu si pak částečně napravil ve čtyřhře, kde po 3 setové bitvě postoupili společně s Josefem Fošumem z Křemže do čtvrtfinále, ve kterém vypadli po souboji s dvojicí Ondra Valouch – Lukáš Herzán. Ondra s Lukášem Herzánem z Podivína nakonec vypadli v semifinále a ve čtyřhře mužů tedy získali bronz.

V singlu se Ondrovi tolik nedařilo, ve čtvrtfinále prohrál s Vojtou Matušem z Klimkovic 0:2 na sety. Vše si ale vynahradil v mixu s Gabčou Trötzmüllerovou, který naši hráči vyhráli bez ztráty setu a získali zlaté medaile.

Gabča nenašla přemožitelku ani v singlu, který také vyhrála a zlatý hattrick završila výhrou ve čtyřhře společně s Terezkou Czajovou z Orlové !

Nikolka Piterková začala turnaj postupem do druhého kola mixu s Janem Ptáčkem, ale zde jejich cesta skončila na raketách Ivančických dvojčat Cirókových. Ač teprve čerstvě desetiletá, podařilo se Nikolce postoupit také v singlu. Bohužel pro ni však ve čtvrtfinále narazila na Gabču a vypadla. Přesto umístěním v první osmičce dosáhla velkého úspěchu! Ve čtyřhře se Nikolce tolik nedařilo a společně s Klárou Wimmerovou vypadly v prvním kole.

Všem našim hráčům gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci!

GPC_U13_-kometa-17.2.2018