Smíšené soutěže dospělých – od Extraligy po V. ligu bez prohry!

28461897_10210842490288703_1519702385_o

Poslední únorový víkend byl ve znamení soutěží smíšených družstev, kterých se samozřejmě účastnily i všechna naše družstva – extraligové Áčko hrálo šlágr kola v Praze s Meteorem, prvoligové Béčko jelo do Českého Těšína bojovat o setrvání v soutěži a zástupce v V. lize, Céčko, hrálo v Brně o základní část bez prohry.

Na extraligové utkání s Meteorem Praha jelo družstvo ve složení Raul MustScott EvansAdam MendrekVojta ŠelongHonza JanoštíkZuzka Pavelková Majda Lajdová. Našemu Áčku stačilo vyhrát 4 zápasy, a neprohrát tak v základním utkání, aby před playoff zůstalo na 1. místě extraligové tabulky, klíčové pozici pro finálový víkend. Utkání nakonec proběhlo podle našich představ, když se postupně vyhrál mix, debl holek, druhý debl mužů a první singl. Scott poté přidal i pátý bod ve dvouhře s pražským Kubou Bitmanem, a tým Fakulty sportovních studií nakonec vyhrál v poměru 5:3.

Extraligový tým po vítězství v Praze

Extraligový tým po vítězství v Praze.

Brno tak zůstalo na prvním místě i po posledním kole, navíc v základní části nepoznalo hořkost porážky! Do playoff, které se koná o víkendu 14.-15. dubna, tak jdeme z nejlepší pozice, kdy v semifinále soutěže narazíme na jednoho z dvojice Sokol Klimkovice nebo SKB Český Krumlov. Vzhledem k tomu, že jsme oba tyto týmy v základní porazili, máme před finálovým víkendem silnou pozici!

Tabulka extraligy a výsledky utkání v Praze najdete ZDE.

Tým „B“, který nás reprezentuje v první celostátní lize, jel do Českého Těšína bojovat s týmy, které se také chtějí udržet v soutěži. Brno jen těsně nepostoupilo do playoff o baráž a bohužel se muselo spokojit se skupinou čtyř týmů v tabulce o udržení. Těmito týmy byly Kopřivnice, Český Těšín a Králův Dvůr. K důležitému trojutkání na sever Moravy odjeli bojovat Standa Kohoutek, Kuba MazúrJirka BurešPepa PleskaOndra HelarBára OtáhalováVerča SrncováLenka Drotárová.

Brno v sobotu bojovalo ze všech sil a na výsledku to bylo znát. Nejprve přesvědčivou výhrou 7:1 přejelo doupeře z Králova Dvora, poté na to navázalo výhrou 7:1 s Kopřivnicí. Nejtěžší utkání však bylo proti Českému Těšínu, který na naše Béčko dokázal najít recept již v základní části. Nakonec se však jednalo o sladkou pomstu, když Brňané vyhráli i toto utkání, tentokráte poměrem 5:3. Brno tak k záchraně vstoupilo skvěle třemi výhrami. Toto trojutkání se bude znovu konat v březnu, Brňané mají však setrvání v soutěži jisté.

Tabulka 1. ligy a výsledky všech utkání najdete ZDE.

Náš třetí oddíl smíšených družstev, který působí v V. lize, má úplně jiné starosti, než prvoligový oddíl. Tým kolem matadorů Toma MatyseMartina Vojty a manželů Bernacikových, doplněný o mladé pušky jako Jirka Derka, Pavel Grošov, Adélka Chadimová nebo Tereza Smutná, válcuje v lize jednoho soupeře za druhým a po sobotních dvou uktáních, ve kterých znovu nenašli přemožitele, vyhráli všech 9 utkání, navíc se zápasovým skóre 68-4 (!!!).

Družstvo FSpS "C" po utkání V. ligy v Jehnicích.

Družstvo FSpS „C“ po utkání V. ligy v Jehnicích.

V sobotu se Céčko utkalo s Řečkovicemi a Premierou „C“, které porazilo vysoko 8:0, respektive 7:1. Nyní čeká naše družstvo playoff, ve kterém se utká právě s Řečkovicemi – posledním postupujícím týmem ze základní části.

Tabulka V. ligy a výsledky všech utkání najdete ZDE.