Družstvo dorostu na MČR bralo 5. místo

44107709_583128208785562_4878517660624617472_n

Druhý říjnový víkend byl ve znamení největšího tuzemského turnaje družstev juniorů, a to dokonce u nás v Brně, v hale X-arena ve Slatině. Tým FSpS MU byl ve složení Bára Otáhalová, Sára Schafferová, Martina Ševčíková, Martin Dostál, Marek Dostál, Jirka Derka Jakub Reichman a musel se do hlavní soutěže probojovat přes páteční kvalifikaci.

V té se hráči pod záštitou fakulty sportovních studií postavili proti týmům TJ Lanškroun TJ Sokol Doubravka. V kvalifikaci domácí junioři splnili roli favorita a po výhrách dvakrát 6:1 postoupili do hlavní soutěže.

V té se brněnské družstvo utkalo ve skupině B s družstvy TJ Orlová-Lutyně, TJ Slovan Vesec BO Chance Ostrava. Orlová byla v turnaji nasazená dvojka, což bylo během utkání vidět a Brno prohrálo 5:2. Slovan Vesec na tom nebyl o moc hůře, jakožto nasazená trojka. Reprezentanti FSpS však bojovali, ale nakonec stejně podlehli favorizovanému soupeři 4:3 na zápasy. Proti třetímu soupeři však domácí konečně vyhráli a po výsledku 5:2 postoupili do nedělního boje o 5. místo.

Tam na ně čekal Sokol Meteor Praha Radotín, tedy známý soupeř i z extraligových klání. Hráči Brna nakonec po výsledku 4:3 dokázali vyrovnané utkání vyhrát, a skončili tak v turnaji na hezkém 5. místě!

Tým FSpS MU Brno

Tým FSpS MU Brno

Děkujeme všem hráčům, trenérům i organizátorům na povedený turnaj!