II. kolo Extraligy – BRNĚNSKÉ DERBY!

28461897_10210842490288703_1519702385_o

Další extraligový víkend se stejně, jako Vánoce, blíží mílovými kroky, naštěstí na extraligu v Brně nemusíme čekat ještě skoro měsíc. A stejně jako Vánoce, i tento extraligový víkend bude velmi speciální, a to hlavně pro brněnské hráče a fanoušky. Bude to totiž poprvé od sezóny 2010/11, kdy se v nejvyšší tuzemské soutěži utkají dva brněnské oddíly. Před osmi lety se v nejvyšší soutěži smíšených družstev utkaly dva týmy jehnického oddílu – družstvo A (které následně celý ročník i vyhrálo) a družstvo B, které soutěž odehrálo jen s domácími hráči a skončilo na posledním místě. Nyní je situace odlišná v tom, že proti sobě stojí dva rozdílné oddíly – my, jakožto úřadující mistr ligy a následník zméněného oddílu z Jehnic a Brno Slatina, nový tým české extraligy. Utkání proti nováčkovi se odehraje v X Aréně ve Slatině od 14 hodin a nutno dodat, že to bude jistě velmi zajímavý zápas. Domácí mají na soupisce celou řadu zajímavých jmen. Českého singlistu Milana Ludíka snad ani nemusíme představovat, toho dále doplňuje Dán Toft Hansen nebo bývalá slovenská jednička Matěj Hliničan. Největší hvězdou týmu však bude jistě Kate Foo Kune, singlistka z Mauricia a momentálně 68. hráčka světového žebříčku. Zapomenou samozřejmě nesmíme ani na Lukasze Morena z Polska (který ve zmiňové sezóně 2010/11 pomohl vyhrát ligu právě Jehnicím), Slovenku Martinu Repiskou nebo mladou naději jihomoravského badmintonu - Tadeáše Brázdu.

slatina

Sestava SK Stavos Brno Slatina (zdroj: czechbadminton).

Utkáním proti Slatině však extraligový víkend nekončí. V neděli od 10 hodin budeme již na domácí půdě kampusu v Bohunicích hostit dalšího „černého koně“ soutěže - Sokol Klimkovice.  Tým ze severu Moravy skončil loni na 4. místě a nutno říci, že svůj kvalitní kádr ještě posílil. Momentálně dres Klimkovic obléká třeba Ind Rajarajan (hráč světové stovky), Dán Lind Thomsen, ale třeba také nejlepší český párař Jakub Bitman. Za svůj domácí oddíl válčí i naše česká singlová jednička Kateřina Tomalová.

klimkovice

Sestava TJ Sokol Klimkovice (zdroj: czechbadminton).

Jak můžete vidět, nečeká nás o víkendu vůbec nic lehkého, doufáme tedy, že nás přijdete oba dny podpořit v co největší míře. Bude to jedna z posledních možností, kdy vidět hráče těchto kvalit na brněnské půdě. A určitě poslední v tomto roce. Držte prosím palce i našemu prvoligovému týmu, který v neděli udehraje těžký utkání v rámci 1. ligy v Praze.

SOBOTA 1.12.: SK Stavos SLATINA BRNO vs. BADMINTON FSpS MU Brno – X Aréna (Tuřanka 55, Brno Slatina) – začátek 14:00

NEDĚLE 2.12.: BADMINTON FSpS MU Brno vs. TJ Sokol KLIMKOVICE – Hala Kampusu FSpS MU Bohunice - začátek 10:00