Sedmnáctky ukončily úspěšnou jarní část

Martina Ševčíková

První dva týdny června jsou obdobím takového mezisoučtu před letní pauzou a podzimním vrcholem v podobě MČR. Všechny kategorie včetně dospělých mají v těchto dvou týdnech turnaje úrovně ‚B‘ a našim dorostencům se znovu dařilo, jako i na předchozích turnajích. Tentokrát za náš oddíl nastoupili Marťa Ševčíková, David Diviš a David Smutný.

Příslušník mladší kategorie U15 David Diviš jel na turnaj zejména na zkušenou, ale los k němu nebyl příliš přívětivý. Ve smíšené čtyřhře spolu s ivančickou Adélou Klapalovou nedokázali čelit útočné a přesné hře nasazených 3/4 Dvořáka a Novákové a prohráli ve dvou setech. Singlový výkon byl rozdílný. David v prvním setu zaskočil přesnou hrou radotínského Listopada, ale soupeř stačil do konce setu svou hru zkonsolidovat, zařadil vyšší rychlostní stupeň, a poté si již další průběh pohlídal. Po hezké hře tedy další prohra v prvním kole 20-22 a 14-21. Naopak debl s Tomem Vrbkou nebyl úplně stoprocentně odbojován a kluci prohráli taktéž ve dvou setech s nenasazenými Frantou a Orosem.

Marťa Ševčíková na turnaji nastoupila ve dvouhře a čtyřhře. V singlu Marťa nezaváhala a svou rychlostí a útočností předčila všechny soupeřky až do semifinále, kde už nedokázala podat tak konzistentní výkon jakou soupeřka Šolarová a mohla se jí rovnat jen v některých pasážích zápasu. I bronzová medaile je však super a hlavně potvrzuje singlové kvality. V deblu s tradiční parťačkou Klárou Šilhavou byl průběh turnajem ještě jednoznačnější. Holky se zastavily až v nepovedeném finále s nasazenými dvojkami Štěříkovou a Novákovou. Pro Marťu tedy další medaile, tentokrát stříbrná!Medailistky čtyřhry dívek

David Smutný po měsíci plném úspěchů (vítězství na GPA, 3. místo na BEC U17, nominace na ME) nastoupil pouze ve smíšené čtyřhře s Luckou Metzovou. Turnajové jedničky potvrdily své nasazení a dokráčeli si pro titul pouze se ztrátou jednoho setu – v semifinále proti dvojici Dvořák/Nováková. Medailisti smíšené čtyřhry

 

Všem hráčům gratulujeme za úspěchy v první polovině sezóny a těšíme se na pokračování po následujícím náročném přípravném období!