První zahřívací ‚áčko‘ pro dospělé

Poslední prázdninový víkend se konal GPA turnaj dospělých v Benátkách nad Jizerou. Z našeho klubu vyjelo bojovat několik (spíše mladších) hráčů. Marťa Ševčíková, Áďa Chadimová, Kuba Reichman, Marťas Dostál, Jirka Derka a hrající trenér Jirka Bureš (a přestupující Ondra Helar). Shrnutí z turnaje přináší Áďa.

Z kvalifikace smíšené čtyřhry postoupila Áďa s ivančickým Tadeášem Brázdou přes klubového parťáka Jirku Derku se Soňou Königsmarkovou (21:23, 21:17, 21:17). Vypadli až ve 2. kole hlavní soutěže s reprezentanty Kulíškem a Krpatovou (18:21, 16:21). Další náš pár který postoupil z kvalifikace je Kuba Reichman s Marťou Ševčíkovou, kteří též vypadli s reprezentanty v 1. kole hlavní soutěže Švejdou a Zuzákovou (17:21, 14:21). Jirka Bureš s pražskou spoluhráčkou Radkou Šilhavou vypadli ve 2. kole s nasazenými jedničkami a budoucími vítězi Drančákem a Lajdovou (13:21, 10:21).

V pánském singlu Jirka Derka i Kuba Reichman prošli kvalifikací, ale skončili hned v 1.kole. Marťas Dostál a Ondra Helar (přestup z Jihlavy) postoupili až do osmičky nejlepších, kde už ale na své soupeře nestačili. Také Marťa Ševčíková prošla hladce kvalifikací a to až do 2. kola hlavní soutěže. Nestačila až na Myšákovou z Prahy (17:21, 14:21).

V pánském deblu Kuba Reichman s Lukášem Frankem (Orlová) neprošli kvalifikací. Jirka Derka s Michalem Grundem (Pardubice) vypadli v 1. kole s Hamáčkem a Skřivanem, kteří v dalším kole vyřadili i náš druhy pár Bureš+Helar. Oba tyto zápasy byly napínavé až do konce třetích setů. Marťas Dostál s Tadeášem Brázdou (Ivančice) došli až do čtvrtfinále, kde ale nestačili na pár Hubáček+Janáček (9:21, 9:21). V dámském deblu prošla kvalifikací také Marťa Ševčíková s Klárou Šilhavou (Praha), ale do 1.kole jim byly vylosovány nasazené jedničky a také budoucí vítězky turnaje Šikalová+Lajdová (hráčky hostujucí za náš klub v extralize). Ty také vyřadily v 2.kole i náš druhý pár Áďu Chadimovou s Radkou Šilhavou (9:21, 19:21).

Jsme rádi, že v turnajové hale, kde nefungovala klimatizace, a kde bylo přes den 30°C, nikdo nezkolaboval a všichni turnaj zvládli ve zdraví. Všem hráčům děkujeme za vzornou reprezentaci klubu.