Czech Junior International 2015 – 2x stříbro pro Moniku!!!

mix_7-550x378

Velice úspěšně dopadl pro náš klub tuzemský mezinárodní juniorský turnaj, který se již podvacáté konal v Orlové. Za náš klub se zúčastnila Monika SvětničkováJirka Bureš. Monika potvrdila své nasazení a získala stříbrnou medaili v singlu a mixu!

Monika byla mixu nasazena jako číslo 2 a až do finále procházela bez většího zaváhají. Finále pak bylo opakováním nedávného souboje ze Slovak Junior, bohužel i zde nenašla Monika s Michalem recept na polské reprezentanty Smilowski – Swierczynska a prohráli ve dvou setech. I přes porážku opět velmi pěkné druhé místo!!!

V singlu byla Monika také nasazená jako číslo 2. Vlastní cesta do finále byla o něco komplikovanější než v mixu, především v semifinále musela vítězství vydřít ve třech setech nad maďarskou reprezentantkou Sandorhazi. Ve finále již ale nestačila na další maďarskou reprezentantku Madarasz, která se jako nenasazená stala „katem“ českých reprezentantek. Druhé místo je vynikající výsledek!!!

Jirka do turnaje vstupoval po třítýdenní pauze bez větší tréninkové zátěže. V singlu podal velmi dobrý výkon nad nasazeným slovenským reprezentantem Adamem Horákem, bohužel neudržel slibné vedení 11:2 ve třetím setu. Čtyřhra s Honzou Fialou proti slovinským soupeřům snesla přísnější měřítko pouze v prvním setu, ve druhém již byla hra plná chyb při příjmu a rozehrávce.

Monice gratulujeme k výbornému výsledku a oběma k reprezentaci klubu.

Kompletní výsledky zde.