MČR U19 – Monika dvojnásobnou mistryní!!!

Předposlední víkend před vánoci se v Mostě konalo MČR v nejstarší kategorii U19. Pro mnohé se jednalo o poslední turnaj před vstupem do „dospělácké“ kategorie. Z našeho klubu se zúčastnila Monika Světničková, Jirka Bureš, Dan Paseka a Adam Čerbák.

Nejúspěšnější se podle očekávání stala Monika, která zvítězila v mixu a dvouhře!!! Díky zkrácené sezóně se Monice povedl nevídaný hattrick, když ve svých disciplínách (mix a dvouhra) vyhrála MČR U17 a 2x MČR U19. Stala se tak 6-ti násobnou mistryní ČR za rok 2015 a potvrdila roli aktuálně nejlepší juniorské hráčky u nás.

Monika do turnaje vstupovala lehce nemocná a bez trenérské podpory, protože Standa Kohoutek nemohl kvůli nemoci do Mostu odcestovat.

V mixu Monika s Michalem Hubáčkem bez vážnějších problémů prošli až do semifinále, kde je čekal asi nejtěžší soupeř Klimeš – Šikalová. Toto předčasné finále ale nakonec zvládli a po dvou dramatických setech 21:19 a 23:21 postoupili do finále. Zde se střetli s prvním nasazeným klimkovickým párem Somerlík – Budzelové. V prvním setu nepustili soupeře prakticky k ničemu (21:7), druhý již byl vyrovnanější, ale i ten nakonec zvládli 22:20.

Los dvouhry nebyl pro Moniku moc přívětivý, protože byla horní polovina pavouku „našlapaná“, již ve čtvrtfinále pak měla narazit na svoji dlouholetou rivalku Magdu Lajdovou. Na tento očekávaný vrchol turnaje nakonec nedošlo, protože Magda překvapivě podlehla o kolo dříve krumlovské Sabině Milové. Tu následně Monika bez větších obtíží porazila ve dvou setech. Nedělní semifinále bylo ale o něčem jiné, Monika musela vítězství doslova vydřít nad klimkovickou Domčou Budzelovou ve dvou vyrovnaných setech 24:22, 22:20. Finále již bylo jednoznačné a Monika bez problému porazila lehce rezignovanou Bertu Ausbergerovou.

Jirka to jel do Mostu „zkusit“. Přetrvávající zdravotní problémy jej nepustili do tréninkového procesu ani na OP U19, Do Mostu jel hrát pouze párové disciplíny, kde měl přímý postup. Nakonec kvůli odhláškám a svému postavení na žebříčku hrál i dvouhru, jeho účinkování mělo ale jepičí život. Hned v prvním kole jednoznačně podlehl juniorskému reprezentantovi Vojtovi Lapáčkovi. V mixu byli s Verčou Srncovou nasazení, los byl ale nemilosrdný a ve druhém kole narazili na pár Kukač – Panochová, kterému podlehli ve třech setech.

Ve čtyřhře by se umístění „na bedně“ rovnalo malému zázraku, protože všechny čtyři nasazené páry tvořily juniorští reprezentanti. Jirka si s Honzou Fialou bez větších problémů poradili v prvním kole s párem Vašátko – Bumbálek, ve druhém již nestačili na druhý nasazený pár Beran – Lapáček. Především druhý set byl ale vyrovnaný a příslibem do dalších utkání.

Dan s Adamem jeli do Mostu především sbírat zkušenosti a každý vyhraný set nebo zápas by byl pro ně byl vynikající výsledek. Společně hráli debl, ale nenašli recept na pražskou dvojici Šercl – Synovec. Zbylé disciplíny hrál pouze Dan, který především v mixu využil dobrého losu a společně s Rozálií Bártovou vyhrál první kolo, ve druhém mu vystavil stopku Jirkův deblový parťák Honza Fiala s Janou Slatinskou. Ve dvouhře čekal Dana reprezentant Matěj Hubáček, kterému podle očekávání jednoznačně podlehl.

Monice gratulujeme  k vynikajícímu výsledku, ostatním pak za důstojnou reprezentaci klubu.

Výsledky zde.