OP U15, 13.12.2015 – výsledky

V neděli 13.12.2015 jsme u nás v Kampusu pořádali Oblastní přebor pro kategorii U15, tedy postupový turnaj na MČR U15. Z našich hráčů se zúčastnili : Marek a Martin Dostálovi, Kuba Lipka, Kuba Reichman, Kuba Diviš, Jirka Derka, Franta Hanák, Kryštof Šípek, Bára Vališová, Terka Stoupencová a Adéla Chadimová.

Jako první se tradičně hrála smíšená čtyřhra, do které bylo přihlášeno 21 párů. Nejlepšího umístění z našich hráčů dosáhla Adéla Chadimová, která se společně s Tadeášem Brázdou z Ivančic probojovala až do finále , ve kterém v dramatickém zápase nestačili na pár Kozel, Otáhalová (18:21, 21:23) – stříbrná medaile.

Poté se hrály singly. Mezi chlapci si nejlépe vedl Martin Dostál, který se probojoval až do semifinále. V něm, po velmi vyrovnaném a napínavém zápase, nakonec ve třísetové bitvě podlehl pozdějšímu vítězi Tadeáši Brázdovi 21:19, 20:22, 16:21.  V zápase o postup na MČR se mu nepodařilo udržet výborně rozehraný zápas a prohrál s Davidem Herzánem rovněž v třísetovém boji 21:13, 21:23, 13:21. Škoda, postup byl velmi blízko. :(

V singlu  dívek se nepodařil návrat do turnajového kolotoče Ádi Chadimové, která po dlouhé herní pauze narazila hned na úvod  na černého koně pavouka Báru Korábovou, a po třísetovém zápase vypadla již v prvním kole. :(

Debly byly pro nás zase o něco veselejší. :)  Mezi klukama si postup do finále (a tím i účast na MČR) vybojoval Jirka Derka. Spolu s Vaškem Kozlem v semifinále trošku překvapivě porazili pár Martin Dostál, Tadeáš Brázda. Ve finále již nestačili na favority z Podivína (Kostrhun, Herzán), ale stříbrná medaile je doma. :) Bronz vybojoval  další náš pár Kuba Reichman, Marek Dostál (v semifinále prohráli s párem Kostrhun, Herzán)  a již zmiňovaný Martin Dostál ( s Tadeášem Brázdou z Ivančic).

Mezi dívkami vybojovala jedinou naši zlatou medaili Adéla Chadimová (spolu s Bárou Otáhalovou).

Sečteno podtrženo :  1 zlatá, 2 stříbrné, 2 bronzové, 1 bramborová.

Na Mistrovství ČR v kategorii U15 si premiérovou účast vybojoval Jirka Derka (čtyřhra) a Adéla Chadimová (čtyřhra,mix). MČR se uskuteční 19.-20.12.2015 v Liberci.  Držíme pěsti!!!

GRATULUJEME   MEDAILISTŮM , VŠEM OSTATNÍM DĚKUJEME  ZA  VZORNOU  REPREZENTACI  KLUBU. Rovněž děkujeme všem hráčům a rodičům, kteří se podíleli na přípravě haly před turnajem a následném úklidu po turnaji. :)

Speciální poděkování Danu Pasekovi, který se ujal role kouče a věnoval se mladším spoluhráčům co mu síly stačily. :)

Podrobné výsledky na jmbadminton.cz .

R.Ch.