3. kolo Extraligy: FSpS MU končí rok 2015 na špici!

V posledním extraligovém kole roku 2015 ležel před týmem Brna nelehký úkol – porazit dva nepříjemné týmy Kladna a Dobrušky bez absentujících hvězd Adama Cwaliny a Standy Kohoutka. Oba patří mezi dlouholeté opory družstva a nahradit je byl pro Brno velký oříšek.

Standu Kohoutka trápí zranění zad, a tak se extraligový tým v sobotu do Dobrušky přesunul ve složení A. Mendrek, Monika a Michal Světničkovi, V. Šelong a K. Augustyn. Alternativy k sepsání soupisky na utkání nabídl tým Brna „B“, který dopoledne v Dobrušce odehrál třetí kolo I. ligy. Tuto alternativu nakonec vedení družstva využilo a do 2. debla byla postavena dvojice Jakub Mazúr/Martin Vojta. Dobruška sestavila tým velmi zvláštně, a to bez druhé čtyřhry, kluci tak do míčku na extraligových kobercích ani nepinkli, zařídili však vedení brněnského týmu v poměru 1:0.

Scénář po napsání sestav obou mužstev byl poměrně jasný, a nakonec se také všechny předzápasové prognózy vyplnily bez překvapení. Brno podle očekávání získalo body za první a druhý singl můžu, a to díky Adama Medreka Vojty Šelonga, kteří nakonec společně zajistili i třetí bod v deblu proti páru Skočdopole-Dratva. Důležitý pátý bod vyhrály v dámské čtyřhře Kamila Augustyn a Monika Světničková a vítězství Brna bylo na světě. Dobruška vybojovala tři body, a to v mixu, třetí dvouhře a dvouhře žen. Velmi důležité utkání pro oba týmy tedy skončilo 5:3 ve prospěch hostujícího týmu FSpS MU Brno.

V neděli se brněnský tým představil na domácí půdě kampusu MU v Bohunicích. Soupeřem úřadujícího českého vicemistra byl nepříjemný tým Kladna, jež má v sestavě bývalé hráče Brna – Lukasze Morena a Martinu Vackovou, stejně jako židlochovického rodáka Ondru Krále.

Brno se, stejně jako v sobotu, muselo obejít bez Adama Cwaliny, do sestavy se však vrátil veterán Standa Kohoutek, který si s Jakubem Mazúrem zahrál první pánskou čtyřhru. Tu sice i přes dobrý výkon nevyhráli, vyrovnat utkání se však vzápětí podařilo sourozencům Světničkovým v mixu. Stejně jako v sobotu, tak i v neděli se mohl brněnský tým opřít o první a druhou pánskou dvouhru. Adam Mendrek si s přehledem poradil s Ondrou Králem, Vojta Šelong porazil ve dvou setech Iva Stoklase. Oba brněnští reprezentanti nezaváhali ani v druhé čtyřhře. Ve velké pohodě znovu hrála také Kamila Augustyn, která bez problému porazila Martinu Vackovou ve dvouhře. O moc těžší nebyla ani dámská čtyřhra, kde Kamila s Monikou Světničkovou přehrála ve dvou setech pár Vacková-Skrčená. Utkání tak bylo rozhodnuto, na konečných 2:6 z pohledu hostí jen korigoval Lukasz Moren v dvouhře, když porazil Michala Světničku.

Brno tak ukončilo rok 2015 na špici extraligové tabulky a díky zaváhání Benátek n. Jizerou v Krumlově postoupí do extraligového semifinále bez nutnosti účasti ve čtvrtfinále.

Tým FSpS MU po nedělní výhře s Kladnem

Tým FSpS MU po nedělní výhře s Kladnem

Jménem celého týmu bychom rádi poděkovali všem fanouškům nejen FSpS MU, ale také celého badmintonu. Děkujeme za Vaši podporu po celý rok 2015, který byl pro náš tým opravdu zlomový. Těšme se na rok 2016, který snad bude plný výher jak na kurtech, tak v životě.