OP U15 Brno – 4x zlatá, 1x stříbrná, 3x bronzová

V neděli 11.12.2016 se u nás v Kampusu konal OP U15. Hrálo se o medaile a tituly přeborníků Jihomoravského kraje a zároveň o možnost zahrát si na MČR. Turnaj byl velmi silně obsazen, z jihomoravské špičky nechyběl téměř nikdo. Z našich hráčů na turnaji startovali : Mariánka Poláková, Domča Mendreková, Adéla Chadimová, Marek Dostál,  Martin Dostál, Kuba Lipka, Kuba Reichman, Kuba Diviš, David Diviš, David Smutný, Marek Skoupý, Tomáš Rajnoha a Kryštof Šípek. Na takový počet svěřenců byli povolány koučovské posily  – Vojta Šelong a Kuba Mazúr.

V turnaji startovalo neuvěřitelných 35 chlapců a 30 dívek ! Z časových důvodů se proto hrály párové disciplíny až po semifinále pouze do 15 bodů.

Úvodní disciplína – smíšená čtyřhra – mám přinesla první medailovou nadílku. Bronzovou medaili vybojoval Martin Dostál (s hustopečskou Bárou Korábovou) a kov nejcennější, tedy zlatou, vybojovala po velmi vyrovnaném finálovém zápase (21:19 a 21:19)  Adéla Chadimová (a Tadeášem Brázdou z Ivančic).

V chlapeckých singlech  se nejvíce dařilo Markovi Dostálovi, který obsadil 3.místo – v semifinále nestačil na Tadeáše Brázdu.

V dívčích singlech se našim holkám povedl husarský kousek !  V prvním semifinále si  překvapivě  hladce poradila Mariánka Poláková  s hustopečskou Bárou Korábovou 21:14 a 21:13. Ve druhém semifinále se naopak Adéla Chadimová  zapotila s  hustopečskou „třináctkou“ Martinou Ševčíkovou, zvítězila po velmi tuhém boji 21:19 a 23:21.  Tím si obě holky zajistily účast na Mistrovství České republiky a ve finále si to rozdaly „pouze“ o hodnotu medaile. Úspěšnější byla nakonec ta starší  a zkušenější , Adéla zvítězila 21:16 a 21:8.

V chlapecké čtyřhře jsme získali 2 medaile – za 3.místo si bronzovou odnesl po zranění vracející se Kuba Reichman s Markem Dostálem a zlatku si vybojoval Martin Dostál s Tadeášem Brázdou, kteří poprvé  ve svém badmintonovém snažení porazili podivínský pár Kostrhun,Herzán (18:21, 21:15,21:13).

V dívčích čtyřhrách  zvítězil pár Adéla Chadimová,Bára Korábová, které prošly celým pavoukem bez ztráty setu.

 

Celkem jsme získali 4x zlatou medaili , 1x stříbrnou a 3x bronzovou medaili.

Medailistům gratulujeme k předvedeným výkonům ,  všem zúčastněným hráčům děkujeme za bojovnost,  trenérům za celodenní koučovský maraton a rodičům za psychickou podporu a vzorný catering. :)

Markovi, Martinovi, Mariánce a Ádi přejeme hodně úspěchů  na MČR  , budeme držet pěsti. :)

Podrobné výsledky zde :  OP-U15-vysledky-11.12.2016

 

R.Ch.