Brno veze z finále extraligy stříbro.

17761705_10208186621123718_1943244657_o

O víkendu se v Pražské Vinoři uskutečnil vrchol domácí soutěže smíšených družstev – badmintonové extraligy. Během soboty a neděle se mezi sebou utkaly čtyři nejsilnější týmy v lize a v nedělním finále se rozhodlo o vítězi, kterým se letos, stejně jako před rokem, stal domácí Meteor Praha.

Pražané museli nejprve v sobotu potvrdit roli favorita v utkání s Českým Krumlovem. Jihočeši však nebyli lehkým soupeřem a pořádně domácímu týmu zatopili. Meteor však nakonec dokázal toto utkání vyhrát a postoupil do finále. Do něj poté postoupilo právě družstvo BADMINTON FSpS MU, které v semifinálovém utkání narazilo na Benátky – soupeře, který má s Brnem velkou historii.

Brno do semifinálového utkání vstoupilo lépe – smíšenou čtyřhru vyhráli, i když s potížemi, Monika Světničková Adam Cwalina. Na vedlejším kurtu druhý bod pro Brno vybojovali v deblu Scott Evans Adamem Mendrekem. Benátky poté dokázaly skóre snížit zápasem dámské dvouhry, do které v barvách Brna nastoupila Veronika Srncová z „B“ mužstva. Nic se však nedělo, jelikož poté dva body do utkání přinesl debl v rukách Adama Cwaliny Vojty Šelonga, na druhém kurtu zároveň vyhrál Adam Mendrek dvouhru. Benátky poté znovu snížily zápasem Lukáše Zevla proti Standovi Kohoutkovi, pomyslný hřebík do rakve Benáteckých však zatloukly Monika Světničková Martinou Vackovou, které znovu, stejně jako v základní části, vyhrály dámskou čtyřhru a poslaly Brno do finále.

Nástup Brna před semifinále (foto: Veronika Benáková)

Nástup Brna před semifinále (foto: Veronika Benáková)

Rozhovory po vítězném semifinále (foto: Veronika Benáková).

Rozhovory po vítězném semifinále (foto: Veronika Benáková).

 

 

 

 

 

 

 

 

Vítězné semifinále však přineslo opravdu obrovskou daň. Adam Cwalina si ve dvou těžkých zápasech obnovil zranění achilovky, které se mu přihodilo na Polish open před týdnem, Scott Evans si naopak ještě zhoršil stav jeho dlouhodobě zraněného ramene. Brno tak do finále šlo bez dvou hlavních hvězd týmu a k vítězství proti silnému Meteoru by mu snad pomohl jen zázrak.

V nedělním finále se tak razantně změnila soupiska brněnského mužstva – do první čtyřhry nastoupil Jakub Mazúr Standa Kohoutek, do mixu místo Adama nastoupil výjimečně Vojta Šelong. Scott nakonec zkusil odehrát čtyřhru, bohužel jeho zdravotní stav způsobil, že nebyl schopen hrát ani z poloviny svých možností. Meteor v tomto případě měl všechno ve svých rukách. Nejprve domácí vyhráli smíšenou čtyřhru a pánskou čtyřhru, poté přidali body i ve dvouhře žen, druhé čtyřhře mužů a jelikož Scott musel svůj zápas ve dvouhře vzdát, Praha mohla slavit titul. Velký palec nahoru patří holkám Monice Světničkové Martině Vackové, které byly schopny vyhrát těžkou dámskou čtyřhru, a přinesly tak Brnu jedniný bod v utkání. V závěru se ještě odehrála dvouhra Adama Mendreka proti Michalovi Rogalskimu, byl to však zápas již za rozhodnutého stavu a výsledek v podstatě nic neřešil.

Stříbrný tým FSpS MU Brno.

Stříbrný tým FSpS MU Brno.

Brno tak domů přivezlo stříbrnou medaili, což je i tak polepšení z minulého roku. Bohužel tým nebyl v takovém zdravotním stavu, aby uhrál lepší výsledek, nedělní finále už byla opravdu křeč a je nám všem moc líto, že jsme fanouškům nenabídli lepší badminton. Za rok to však určitě zkusíme znovu! Všem fanouškům, kteří nás během roku podporovali, moc děkujeme a moc si toho vážíme. Speciální díky posíláme fandům, kteří si udělali cestu na finálový víkend do Prahy, moc jste nám pomohli. Budeme se na Vás všechny těšit i v další sezóně!

Výsledky z turnaje si můžete prohlédnout ZDE

Fotogalerie z turnaje na facebooku události ZDE