Ligy smíšených družstev: Áčko a Céčko bez konkurence, Béčko bude bojovat o záchranu

"A" tým v Plzni

Minulý víkend sehrály všechny naše tři smíšená družstva svá utkání v Extralize, první lize i páté lize. Zatímco extraligovému mančaftu a týmu z páté ligy se znovu dařilo, „béčko“ v první lize nesplnilo cíl a bude muset bojovat o setrvání v soutěži.

Extraligové mužstvo se v sobotu utkalo v Brně s Českým Krumlovem a poté cestovalo na západ Čech k utkání proti USK Plzeň. Sobotní klání bylo nakonec velmi vyrovnané a napínavé, čemuž přispělo hlavně zranění Raula Musta, který nebyl schopen odehrát své zápasy, čehož jihočeši dokázali využít. Utkání nakonec díky bodům Adama Mendreka, Adama Cwaliny, Zuzky Pavelkové, Magdy Lajdové Vojty Šelonga Brno zvládlo a zvítězilo 5:3.

V neděli bylo utkání mnohem jednodušší, když domácí Plzni chyběly ukrajinské posily a hlavní hvězdy týmu. Soupeř sice na soupisce má kvalitní domácí hráče, na Brno to však nestačilo a hosté si tak odvezli výhru 7:1. BADMINTON FSpS MU A je tak i po třetím kole na prvním místě tabulky, a pokud v dalším utkání proti Radotínu Praha neprohraje v základní hrací části, bude do playoff vstupovat právě z „poleposition!“

Aktuální tabulku a výsledky zápasů můžete vidět ZDE.

"A" tým v Plzni

„A“ tým v Plzni

Béčko mělo před dalším kolem I. celostátní ligy jasný úkol – vyhrát všechna utkání, dostat se mezi tři nejlepší týmy tabulky, tím si zajistit úřast v postupovém playoff, a vyhnout se tak nepříjemnému boji o setrvání v soutěži. V cestě našemu béčko stála Kopřivnice a domácí Orlová, která byla právě přímým konkurentem o postup do playoff 1. ligy.

Tým jel do Orlové ve složení Jirka Bureš, Ondra Helar, Jakub Mazúr, Standa Kohoutek, Lenka Drotárová Veronika Srncová a určitě měl na to, oba své soupeře porazit a postoupit. Bohužel se však ukázalo hned v prvním utkání s Orlovou, že naši nemají svůj den, když nemohli najít recept na silnou polskou dvojici v řadách soupeře a Brno nakonec své utkání prohrálo. Poté se ještě utkalo s Kopřivnicí, kterou sice naše béčko porazilo 5:3, na umístění v tabulce to však nic nezměnilo a Brno se bude muset rvát v následném boji o setrvání v 1. lize s týmy Králův DvůrČeský Těšín Kopřivnicí.

Výsledky 1. ligy můžete vidět ZDE.

Náš „C“ tým zažívá, stejně jako loni, hodně pohodlnou jízdu svou soutěží, tentokráte pátou ligou. Tým složený z dravého mládí a zkušeností hráčů jako Tom Matys Martin Vojta ničí všechny své soupeře a minulý víkend nebyl výjimkou. Tým FSpS na domácí půdě vyhrál dvakrát 8:0 a upevnil si první místo v průběžné tabulce, kde neztratil ještě ani zápas.

Výsledky 5. ligy můžete vidět ZDE.