GPA U15 – Slatina, opět jsme získali stříbro a bronz!!!

IMG_0710Na první turnaj GPA U15 v roce 2018, konaný 10-11.2.2018 ve Slatině, se vydalo 5 hráčů našeho klubu – Martina Ševčíková, Lucka Krulová, David Smutný, Štěpán Prek a Martin Šebesta.

Stejně jako pro kategorii U13 byl tento turnaj úspěšný a získali jsme zásluhou Davida stříbro v deblu a Martiny bronz v singlu!!!

Ve smíšené čtyřhře se dvojici Krulová – Prek nepodařilo dostat přes první kolo. Nasazené páry Smutný – Metzová a Ševčíková – Vojtěch se probojovaly do čtvrtfinále, kde se již tolik nedařilo a prohrály oba čtvrtfinálové zápasy ve 2 setech.

V singlu Štepán v prvním kole podlehl po třísetové bitvě v rozhodujícím setu  20:22 proti Ondřeji Palinkášovi. Martin Šebesta prošel prvním kolem bez sebemenších problémů, ve druhém kole se utkal s nasazeným Janem Rázlem. Po vyrovnaném průběhu celého zápasu Martin prohrál v koncovce druhého setu 20:22. Nasazený David ve svém prvním herním kole hrál proti Radkovi Pláničkovi, kdy si zkomplikoval průběh zápasu ve druhém setu který prohrál 22:24. Nakonec se Davidovi podařilo otočit zápas ve svůj prospěch a zvítězil ve třetím setu 21:12. Ve čtvrtfinále Davida čekala výzva, nasazená dvojka a pozdější vítěz chlapské dvouhry, Dominik Kopřiva. Celý zápas se kluci rvali o každý bod, každá výměna byla vyrovnaná, bohužel David prohrál ve dvou setech 16:2116:21.

Lucka v prvním kole nastoupila proti Barboře Kortusové, kde kvůli zranění nohy ale nedokázala přehrát svoji protihráčku a prohrála s výsledkem 18:2112:21. Martinka potvrdila nasazení 3/4, když bez komplikací postoupila až do semifinále. Zde utkání odehrála proti nasazené jedničce a reprezentantce Markétě Kohoutové. Marťa podlehla budoucí vítězce ve dvou setech, nedokázala se vyrovnat s její agresivnější hrou. Bylo z toho tedy pěkné třetí místo.

Ve čtyřhře naše holky nastoupily v párech Krulová – Skýpalová a Ševčíková – Šenfeldová. Všechny holky šly do zápasů na 100%, bohužel to nestačilo a oba páry skončily po vyrovnaných zápasech v prvním kole.

Ve čtyřhře chlapců Štěpán s Martinem vybojovali výhru v prvním kole. Ve druhém již nedokázali přehrát nasazenou dvojici Rázl – Dvořák, kteří svojí nátlakovou hrou překonali naše kluky 21:4, 21:14. David hrál debl s Pavlem Maňáskem. Tento pár „malých, ale šikovných“ by nasazen jako druhý, měl veškeré zápasy až do finále pod kontrolou. Ve finále se utkali proti dvojici Rzeplinski – Šulc. Po prohraném prvním setu se David s Pavlem nevzdali a udělali z jasného zápasu napínavý boj, druhý set kluci vyhráli 21:15, ale ve třetím setu díky větší razanci úderů a nátlakovější hře vyhrává dvojce Rzeplinski – Šulc 21:12Druhá medaile, k tomu stříbrná.

Všem děkujeme za reprezentaci klubu a gratulujeme k dosaženým výsledkům.

Podrobnější výsledky zde.