GPA U13 – Jihlava, stříbro a bronz pro Lucku!!!

IMG9793Na konci ledna se konal první republikový turnaj GPA v roce 2018 pro nejmladší kategorii U13. Barvy našeho klubu hájili Lucka Krulová, Gabča Trötzmüllerová a Ondra Valouch.

Nejúspěšnější hráčkou byla Lucka, která získala stříbro v deblu a bronz v singlu.

V mixu bylo maximem pro naše páry maximem druhé kolo. Gabča s Ondrou vyhráli první kolo, stopku jim ale vystavil třetí nasazený pár Fuciman – Soukupová. Lucka hrála s Lukášem Herzánem a jako nasazený pár měli první kolo volné. Ve druhém kole svoje postavení nedokázali potvrdit a prohráli s párem Ptáček – Špačková.

Ondra v singlu dokázal přejít přes první kolo, ale stejně jako v mixu nepřešel přes druhé kolo, kde jej zastavil nasazený Ickert, který Ondru přehrával především svojí agresivnější hrou. Gabča v prvním kole, po napínavé bitvě, podlehla ve třech setech těsně Valentenové 21:19 ve třetím setu, spravila si chuť alespoň výhrou o pořadí.

Lucka byla v singlu nasazená 5/8 a do turnaje nastupovala s bolavou nohou, která ji limitovala. I přesto se bez větších problémů dokázala probít do semifinále, kde již podlehla Skařupové, člence Talent týmu, ve dvou setech. Třetí místo je i tak velmi cenné!!!

Ondra hrál debl s Lukášem Herzánem a potrápili nasazený pár Matuš - Waliszewski, finalisty celého turnaje. Kluci drželi s favoritem krok a ve druhém setu je dokonale překvapili, bohužel již třetí set vyzněl pro soupeře jednoznačně. Gabča s Annou Dvořákovou nedokázaly čelit třetímu nasazenému páru Bártová – Janošová a podlehly ve dvou setech.

Lucka hrála s Nelou Hálkovou a byly nasazeny 3/4, do semifinále postoupily bez větších problémů. Tam na ně čekal druhý nasazený pár Bursová – Soukupová, které po nevýrazném prvním setu dokázaly dokonale překvapit a změnou taktiky po velké bitvě vyhrály ve třech setech. Nedělní finále bylo za odměnu a holky v něm dokonce dokázaly vzít set favorizované dvojici Osladilová – Skařupová. Bylo z toho nakonec fantastické druhé místo!!!

Všem děkujeme za reprezentaci klubu, Lucce k medailím.

Kompletní výsledky zde.