1. kolo extraligy již tento víkend!

28461897_10210842490288703_1519702385_o

Nový ročník extraligy smíšených družstev je konečně tady. Tým FSpS vstupuje do nové sezóny soutěže družstev jako úřadující mistr a v prvním kole doma přivítá silné Benátky nad Jizerou Montas Hradec Králové.

Sobotní utkání proti velkému rivalovi z Benátek nabídne opravdu skvělý badminton. V kádru soupeře disponují hráči evropské špičky jako Dánové Emil Holst, Kristoffer Knudsen Isabella Nielsen nebo Ruska Elizaveta Tarasova. Utkání proti Benátkám, které skočnily v minulé sezóně na 3. místě, vždy nabízí velkou badmintonovou kvalitu, která je obalena i speciální rivalitou. Utkání začíná v 13 hodin v hale kampusu fakulty sportovních studií v Bohunicích.

Nová opora týmu - Kim Bruun (foto: Badminton Europe)

Nová opora týmu – Kim Bruun (foto: Badminton Europe)

Soupiska našeho týmu doznala oproti minulé sezóně několika změn. V barvách FSpS se již nepředstaví opora z přechozích sezón Scott Evans, nahradí ho však dánský singlista a momentálě 71. hráč světa Kim Bruun. Ten však není jedinou novou tváří týmu, kromě Bruuna bude dres Brna oblékat nově i čínská hráčka Liu Zidie a prespektivní Sharleen Tallulah van Copenolle, která přišla na hostování z Orlové Lutyně.

Soupiska BADMINTON FSpS MU (foto: czechbadminton)

Soupiska BADMINTON FSpS MU (foto: czechbadminton)

V neděli se náš tým utká se soupeřem z Hradce Králové. Tamní Montas také posílil a nově se bude opírat do zahraniční posily Milana Dratvu ze Slovenska a anglického deblistu Matthew Nottinghama. Hradec patří papírově k těm slabším týmům extraligy, proto bude toto utkání důležité zvládnout a připsat si vítězství.

Utkání proti Hradci sehrajeme v JEHNICÍCH, a to v 10 hodin.