Tréninkový srpen

Letos v srpnu se konají hned tři týdny oddílových tréninků na naší domovské hale na Kampuse v Bohunicích. My si ale v tomto dnešním článku rozebereme jen jeden, a to ten, který se konal v termínu 17.-21.srpen 2020. Tohoto tréninkového týdne se zúčastnili nejen hráči z našeho klubu, ale přijeli například i pražské sestry Radka a Klára Šilhavá, pardubičák Petr Janoušek nebo i hráči, kteří jsou na půl cesty v přestupu do našeho klubu.

Tréninky byly 2x denně a to v časech 9-11h a 13-15h (vyjímečně 8-10h a 12-14h), s pauzou na oběd, kdy si hráči mohli sami zajít do kampusu.

Hráči byli rozdělování do skupin podle disciplín, které obvykle hrávají na turnajích, takže se nám počínaje pondělkem vytvořila jedna skupina singlistů a druhá skupina párařů. Singlisty si vzal pod křídlo trenér Standa Kohoutek a deblisty Kuba Mazúr. Ikdyž hráči byli často rozdělováni do těchto dvou skupin, našlo se hodně kombinací, které se daly hrát napříč těmito skupinami. Většinou to byly nějaké kraťasové zápasy, různé kombinace ve trojicích, box na půlkách, anglický debl nebo i klasické ligové zápasy.

Když už na nás ale trenéři viděli, že jsme vyčerpaní a nezvládáme se na dané cvičení plně soustředit, zařadili do tréninkového programu i nějaké ty „funny games“, ve kterých se hrálo o různé „funny punishments“.

Hráč, který prohrál, se musel například plazit přes 2 kurty a syčet u toho, nebo přejít část haly po čtyřech a u toho štěkat, dalším trestem bylo například zazpívat před ostatními písničku dle vlastního výběru, pak klasické střílení do zad/zadku nebo třeba i napsat článek.. no schválně, uhodnete kdo „vyhrál“ tento trest?

No prostě o zábavu bylo postaráno!

Celkově tento týden hodnotím jako velmi prospěšný. Byl náročný na pohyb a kondici po kurtu, rychlost ruky při úderech a hlavně schopnost dokázat se PLNĚ SOUSTŘEDIT na každý úder!

K závěru ještě přidáme názory, pocity, klady a mínusy soustředění ze strany pražské hráčky Klárky Šilhavé a naší brněnské Gabči Trötzmüllerové, protože si také ve funny games „vybojovaly“ napsání článku:

Klárka: „Z pohledu pražského oka bych soustředění zhodnotila jako velmi příjemné a užitečné. Při příchodu do haly na mě dýchla atmosféra vašeho brněnského drilu a motivace, a tak jsem hned při první fázi obdivovala krásy a kazy podlahy na kampusu. Potěšila mě možnost rozběhání a rozcvičky podle sebe, takže jsem alespoň prvních 10minut zvládala. Dále musím konstatovat, že brněnská voda je jedna z nejlepších vod které jsem kdy pila. K tréninkům nemám co dodat, Áďa vše krásně vystihla. Jako největší KLAD považuji možnost jít si na konci tréninku sednout a za ZÁPOR trestíčky, jako je třeba tento. :) Na závěr bych chtěla moc poděkovat pánům trenérům za trpělivost a pogratulovat jim k přežití týdnu s pražskými (j)elity.“

Gabča: „Soustředění se mi velice líbilo. Samozřejmě nechyběly nějaké ty modřiny a spáleniny, ale to k badmintonu patří. Také ranní vstávání nebylo úplně příjemné, ale přeci jenom za chvíli je škola a budeme si muset zvyknout. Moje pocity by se daly popsat jako únava, vyčerpání, ale například i radost, že jsem toto soustředění podstoupila.“

Za celou tréninkovou skupinu děkujeme trenérům, kteří se o nás celý týden starali jak po badmintonové stránce, tak i po té společenské.

Trest splnily: Áďa Chadimová, Gabča Trötzmüllerová a Klárka Šilhavá.