Úspěšná kontrola výkonnosti juniorů

IMG_7436

Shrnutí turnaje slovy samotných zúčastněných.
Dne 5. Září se početná skupinka brněnských hráčů vydala na GPA U19 do Hradce Králové. Turnaj byl zahájen bez našeho trenéra Standy, který se do haly dostavil až s malým zpožděním. Začínalo se, jak je zvykem, smíšenou čtyřhrou, ze které jsme si odvezli spoustu pěkných umístění:

Áďa Chadimová s Tadeášem Brázdou si vybojovali krásné 2. místo. Ve finále prohráli s pražskou dvojicí Šulc – Šilhavá K. Kuba Diviš se svojí spoluhráčkou Klárkou Petruškovou z Klimkovic prohráli ve druhém kole proti dvojici Rázl – Kozempelová. Kuba ReichmanMarťou Ševčíkovou nestačili ve čtvrtfinále na pár Šulc – Šilhavá K., a tak si odváží 5.-8. místo. A Martin Dostál s Radkou Šilhavou také skončili ve čtvrtfinále. Nedostali se přes pardubickou dvojici Ehm – Valentová.

Adéla s Tadeášem (foto: Martina Ševčíková)

Turnaj pokračoval soutěží dvouher, kde se naše jediná zástupkyně Sára Schafferová utkala hned na úvod s hamerskou Karolínou Hejdukovou, která byla bohužel nad její síly a prohrála ve třech setech. V klučičí části jsme měli lehce výraznější zastoupení, a to pět zástupců. V prvním kole skončil Mára Dostál, který prohrál s Michalem Morávkem. Kuba Diviš se nedostal přes druhé kolo, ve kterém nestačil na Dominika Kopřivu. A tak se do nedělních zápasů v klučičím singlu podařilo probojovat hned třem hráčům z fakulty! V prvním semifinále Martin Dostál pomstil svého bráchu a porazil Michala Morávka (21:17 a 21:13). V druhém semifinále se potkali David Smutný a Jirka Derka. Zápas dopadl lépe pro Dejva (11:21, 21:16, 21:16). Ve finále se pak radoval Marťas, který vyhrál dvakrát 21:7.

David Smutný (foto: Martina Ševčíková)

V chlapeckém deblu se do semifinále probojovaly tři páry a to Jirka Derka s Adamem Ehmem, Kuba Reichman s Michalem Morávkem a Martin Dostál s Tadeášem Brázdou. David Smutný s Dominikem Kopřivou prohráli ve čtvrtfinále proti Kubovi s Michalem (12:21 a 11:21). Marek Dostál se svým parťákem Petrem Janouškem prohráli ve čtvrtfinále proti Martinovi s Tadeášem (18:21, 21:17, 12:21). Další den se Jirka s Adamem po třísetovém zápase dostali do finále, kde na ně čekal Kuba s Michalem, kteří porazili Marťase s Tádou 13:21, 21:16, 21:15). Finále bylo také na tři sety a z výhry se nakonec radovali Jirka s Adamem, kteří zápas vyhráli (22:20, 19:21, 21:19).

Kuba Reichman a Michal Morávek (foto: Martina Ševčíková)

V Holčičím deblu jsme měli jen dvě dvojice Áďa Chadimová s Ráďou Šilhavou a Marťa Ševčíková s Klárkou Šilhavou. Oba naše páry se dostaly do nedělních zápasů. V semifinále se duo Áďa - Ráďa utkaly proti Soni Hořínkové a Kateřině Valentové. Holky prohrály 21:11 a 21:15. Marťu s Klárkou čekaly v druhém semifinále Lucie Krpatová s Kateřinou Mikelovou, na které nestačily a porazily je 21:6 a 21:9. Takže z holčičího deblu bereme dvakrát bronz.

Celkově naši hráči získali 9 medailí, z toho dvě zlata, tři stříbra a čtyři bronzy. Všem hráčům gratulujeme a děkujeme trenérovi Standovi za koučink! Doufejme, že si naši hráči udrží formu po celý podzim!

Semifinále chlapecké čtyřhry (foto: Martina Ševčíková)