Ani GPA U15 v Pardubicích nebylo bez medaile!

gabča

O víkendu 12.-13.9.2020 se na Pardubickém áčku po onemocnění Patrika Hrazdiry zúčastnila čtveřice našich hráčů – Míša Havlíček, Gabča Trötzmüllerová, Ondra Valouch a nejmladší Lukáš Thor, medailista z minulého áčka.

Z prvního kola mixů vyšli Ondra a Lukáš s vítezstvím. Gabča ani Míša se nedokázali probojovat v napínavých zápasech přes silné soupeře do druhého kola. Druhé kolo už bylo osudové pro Ondru i Lukáše. V zápasech proti nasazeným párům však předvedli, že jsou schopni i s takovými páry držet krok.

Ve dvouhře startovali kromě Ondry všichni. Sérii singlových úspěchů započal Lukáš třísetovým zápasem proti Adamovi Srncovi, ve kterých se kluci v těsných bodových výměnách neustále přehrávali, ale konečné vítězství připadlo Lukášovi. Přesvědčivé výkony v prvních kolech předvedli i Míša s Gabčou, kteří bez problému dokázali své zápasy vyhrát. Druhé kolo již bylo konečné pro Lukáše, na kterého si los připravil budoucího finalistu Marka Čepelu. Lukyn se dokázal držet Markovu tempu v prvním setu, ale bohužel nedokázal chod zápasu obrátit ve svůj prospěch. Míša ještě s větším klidem než v prvním kole prošel druhým kolem a získal si tak místo ve čtvrtfinále. Gabči los v singlu nepřál, ale to ji nezastavilo se postavit nasazené Kačce Koliášové a předvést, co dokáže. První dva sety se holky tahaly o každý míč, ale ve třetím setu získala převahu Gabča na svoji stranu a s 10ti bodovým rozdílem vyhrála poslední set. Ve třetím kole se Gabča i Míša setkali s nasazenými dvojkami. Gabčin zápas s Kačkou Osladilovou byl doslova jako na houpačce. První set skončil prohrou pro Gabču se ziskem pouze 6ti bodů. Druhý set byl zase v režii Gabči a dokázala jej získat pro sebe. Třetí set rozhodl již v počátku, kdy si Gabča nechala Kačku utéct v bodovém rozdílu 8:1. Gabča to ale nevzdala a ze všch sil chtěla vyhrát a nakonec ze zápasu udělala drama do poslední chvíle, kdy bohužel prohrála v poměru 16:21. Míša předvedl skvělý výkon proti nasazenému Simonovi, kde ve výměnách byl schopný nasazenou dvojku aktivně přehrávat a otáčet chod zápasu ve svůj prospěch. Tohle bohužel ale nestačilo na zisk vítězství ani pro Míšu a působení našich hráčů ve dvouhře skončilo.

Čtyřhra byla tentokrát medailová disciplína v podání Gabči se spoluhráčkou Petrou Benišovou. Míša s Lukynem zvládli vybojovat úvodní zápas ve třech setech a postoupili tak do druhého kola, kde se utkali s nasazenými jedničkami – Cirók, Ptáček. I s takovými soupeři byli schopní kluci držet krok a výměny otáčet ve svůj prospěch, avšak zápas skončil vítězstvím pro nasazený pár. Ondra se spoluhráčem  Patrikem Fucimanem vyhráli bez problému první zápas a ve druhém změřili na druhé straně pavouku od našich kluků síly s nasazenými dvojkami. Zápas byl napínavý až do úplné koncovky třetího setu, kde zápas dokázalo rozhodnout i jedno “prase“. Pro Ondru prohra v koncovce třetího setu v poměru 18:21 znamala konec v turnaji. Poslední hráčkou byla Gabča, která s Petrou dokála projít až do finále bez jediného zaváhání. Stopkou byla pro holky až finálová dvojce Osladilová, Koliášová. Utkání, ve kterém všechny holky předvedly skvělý badminton, ale rozhodla sehranost protihráček znamenal pro Gabču konec turnaje s krásnou stříbrnou medailí ve čtyřhře!

 

Všem hráčům děkujeme za řádnou reprezentaci klubu!