Úspěšný víkend našich hráčů

amot_stupnevitezu

O víkendu 26. a 27. 3. zaznamenali hráči FSpS MU hned několik úspěchů a to takřka průřezem všech kategorií. Pojďme se níže podívat na jednotlivé z nich.

Turnaje GPB U15 konaného v Ivančicích se zúčastnili Klára Fliglová, Lukáš Thor a Gabriel Trkan. V mixu se Kláře s Františkem Vrchotickým (Sokol Č. Budějovice) jen těsně nepodařilo přejít přes první kolo (15-21, 21-19, 19-21). Do druhého kola se dostal Gab Trkan spolu s ústeckou Monikou Niedermayerovou, kde prohráli s nasazeným párem Bříza/Nýdrlová (Prosek Praha) 8-21 a 9-21. Nejdále došel Lukáš spolu s Erikou Osičkovou (Astra Praha), které dokázali zastavit až Klíma (Sokol Č. Budějovice) s Turoňovou (MTAC Praha) ve finále (15-21, 11-21).

Ve dvouhře došel Gab Trkan do druhého kola, kde nestačil na druhého nasazeného Filipa Titěru (Prosek Praha) 20-22 a 9-21. Lukáš opět potvrdil zařazení mezi užší republikovou špičku, kdy dokázal dojít až do semifinále, kde nenašel recept na pozdějšího vítěze Coufala (Prosek Praha) a prohrál 18-21 a 10-21.

V deblech se představila jak Klára (spolu s Eliškou Dufkovou z Pardubic), tak Gabriel (spolu s Františkem Vrchotickým z Budějovic), avšak ani jednomu páru se nepodařilo překonat nástrahy prvního kola.

Lukáš Thor (druhý zleva) na GPB U15 v Ivančicích. Foto: Roman Thor

Lukáš Thor (druhý zleva) na GPB U15 v Ivančicích. Foto: Roman Thor

 

Do Liberce se vydal na GPC U17 Michael Havlíček, který zaznamenal čtvrtfinálové umístění v mixu, ale hlavně 2. místo z dvouhry po třísetové prohře s mosteckým Ickertem, a triumf v deblu spolu s libereckým Dennisem Kerplem.

 

V Pardubicích se konal turnaj GPB U19, kterého se za náš oddíl zúčastnili Nela Fliglová a Patrik Hrazdíra. V mixu Nela spolu s Markem Waliszewskim (Sokol Klimkovice) sympaticky vzdorovali proti domácímu páru Urbanec-Bártová, avšak jejich snažení skončilo třísetovou prohrou. V následných dvouhrách se do turnaje dostal také Patrik a jeho hladký průchod zastavil až v semifinálovém zápase první nasazený Maňásek (Rychnov n/K.) po velmi těsném výsledku 21-13, 19-21, 19-21. V deblech se představili oba naši hráči, kdy nejprve Patrik spolu s Adamem Srncem (SK Hamr) jen těsně prohráli s domácími Havlíčkem a Urbancem (22-20, 10-21, 18-21); Nela spolu s Amélií Maixnerovou (Prosek Praha) dokráčely až do semifinále, kde prohrály s nasazenými Kulhánkovou a Valentovou (Pardubice).

Nela Fliglová (vpravo) a Amélie Maixnerová (SK Prosek Praha) získaly 3. místo ve čtyřhře dívek na turnaji GPB U19 v Pardubicích. Foto: archiv Nely Fliglové

Nela Fliglová (vpravo) a Amélie Maixnerová (SK Prosek Praha) získaly 3. místo ve čtyřhře dívek na turnaji GPB U19 v Pardubicích. Foto: archiv Nely Fliglové

Až do dalekého Izraele se na turnaj AMOT Israel Junior vydal David Smutný a další hráči juniorského reprezentačního výběru. Nutno říct, že pro české barvy byl tento turnaj velmi úspěšný. David nastoupil ve dvouhře a počínal si skvěle. Za celý turnaj ztratil pouze set v osmifinále s Estoncem Leemanem. Ve finále pak předčil dalšího českého juniora Dana Dvořáka (21-13, 21-16) a bral tedy zlato! David svůj úspěch okomentoval takto: „Turnaj byl pro mě více náročnější po psychické stránce, tudíž jsem rád, že jsem i přesto dokázal zvítězit. Finále jsem si užil nejvíce, jelikož jsem zvládl hrát s klidnou hlavou.

David Smutný zvítězil na AMOT Israel Junior 2022. Foto: Czechbadminton.cz

 

Nesmíme zapomenout ani na další úspěch na mezinárodních polích, kde se našemu kmenovému hráči Adamu Mendrekovi podařilo s deblovým parťákem Ondřejem Králem (Meteor Praha) dojít až do semifinále na turnaji série International Challenge. Z této úrovně turnaje to je pro kluky první medailový úspěch, k čemuž velmi gratulujeme! V rozhovoru pro CzechBadminton.cz Adam uvedl: Jsem rád, že se nám výsledkově takhle zadařilo hned v prvním turnaji ze šňůry, která nám teď začíná. Herně ale ještě vidím rezervy.“ Doufejme tedy, že se klukům bude obdobně dařit i na následujících turnajích ve Francii a Koreji.

Adam Mendrek (vpravo) a Ondřej Král na turnaj Polish Open 2022. Foto: Czechbadminton.cz

Všem hráčům oddílu gratulujeme k výsledkům a děkujeme za reprezentaci oddílu!
JM