GPA U17 Český Krumlov – výsledky

O víkendu 25.-26.10.2014 proběhl první celostátní turnaj kategorie U17 v Českém Krumlově, kterého se zúčastnil z našeho oddílu pouze Jirka Bureš. Očekávání byla vysoká, realita bohužel skromnější. Jirka byl ve všech disciplínách mezi nasazenými, ani v jedné se toto nasazení nepodařilo potvrdit.

V mixu byli, díky umístění Verči Srncové na žebříčku U19, druhým nasazený párem. Po volném prvním kole snadno přehráli pár Šercl – Typltová v kole druhém. Ve čtvrtfinále ale již nestačili na pár Vašátko – Zelinková, který zastihl tento turnaj ve velmi dobré formě a jako nenasazený pár došel až do finále, kde těsně prohrál. Z pohledu předvedené hry se jednalo o nejlépe odehraný zápas.
Ve dvouhře byl Jirka nasazen 5/8 a měl první kolo volné. Ve druhém kole proti němu nastoupil domácí „malý, ale šikovný“ Marek Jakeš. Po velmi soustředěném výkonu v prvním setu, který Jirka vyhrál jednoznačně 21:13, soupeř v setu druhém změnil taktiku, na kterou Jirka nedokázal odpovědět a začal produkovat velké množství nevynucených chyb. V koncovce druhého setu na svoji hru rezignovala sílu s tím něco udělat nenašelani v setu třetím…
 
Ve čtyřhře hrál poprvé s Honzou Fialou z Astry, společně byli nasazeni jako 3/4. V prvním kole si bez větších obtíží poradili s jihomoravským párem Kostrhun – Paseka. Ve čtvrtfinále ale po dobře rozehraném prvním setu podlehli na tři sety páru Hubáček – Aubus. K vítězství stačilo více klidu při příjmu a méně nevynucených chyb po rozehrávce.
 
Výsledky turnaje k dispozici zde.