GPB U19 – výsledky

V sobotu 1.11.2014 jsme v naší hale pořádali novinku letošního ročníku v kategorii U19, turnaj GPB. Výsledkem byla 2 třetí místa! Z našeho klubu se zúčastnili Terka Smutná, Katka Pelcová,Pepa Pleska a Jirka Bureš.


V mixu narazil Pepa s Katkou v prvním kole na první nasazený pár, pozdější vítěze, sourozence Jakešovi. Přes veškerou snahu prohráli ve dvou setem. Jirka hrál s Terkou, v prvním kole se sehrávali a po trochu nervózním začátku dokázali otočit nepříznivý stav v prvním setu nad dvojicí Bednář – Vacková. Druhá set si již pohlídali a zvítězili 2:0. Ve druhém kole je již čekala více sehranější dvojice Máchal – Borovská, se kterou prohráli 2:0 na sety. Škoda druhého setu, který byl vyrovnaný a prohrál se až v koncovce.

 

Dvouhra chlapců měla velmi dobrou úroveň,startovala zde řada hráčů, kteří svými výkony patří na turnaj kategorie GPA. Díky žebříčkovému postavení byl Pepa prvním nasazeným, Jirka poté 3/4, oba měli první kolo volné. Ve druhém kole narazil Pepa na silného Alberta Hadáčka, se kterým těsně prohrál 2:0 na sety. Jirka hrál s veseckým Kryštofem Bumbálkem a předvedl hru jako na houpačce – první set jednoznačný, v druhém trápení a prohra, třetí opět jednoznačný. Ve čtvrtfinále jej čekal člen širšího reprezentačního výběru Adam Šářec. Jirka sehrál svůj nejlepší singlový zápas v této sezóně, přesto těsně prohrál ve třech setech. Tento zápas byl, společně s finále mužského singlu, ozdobou turnaje.

 

Ve dvouhře a čtyřhře dívek se stala našim hráčkám osudnou Barbora Psotová ze Super Star Most. Katka s touto hráčkou svedla marný boj v prvním kole singlu, Terka poté v semifinále, společně prohrály i ve čtvrtfinálečtyřhry nad dvojicí Psotová – Skuhrová. Terce se turnaj v singlu velmi vydařil a po vydřeném prvním kole nad Anetou Skuhrovou, překvapivě „smetla“i nasazenou Pavlínu Vackovou ve čtvrtfinále. Výsledkem je tedy krásné třetí místo.

 

Jirka s Pepou byli ve čtyřhře nasazeni 3/4, po volném prvním kole si poradili ve čtvrtfinále s dvojicí Lecian – Pecák. V semifinále ale již nestačili na druhý nasazený pár Bednář – Koňas.Škoda, určitě byl tento pár hratelný – naši hráči si nedokázali poradit s jejich taktikou „vše na Pepu“, společně na to reagovat a přizpůsobit se. Celkově ale pěkné třetí místo!

 

Všem zúčastněným hráčům děkujeme za reprezentaci klubu.

 

Turnaj se díky Martině a Standovi Bernacikům vydařil i po organizační stránce, o čemž svědčí i ohlasy některých klubů. Trenér Slovanu Vesec napsal na své stránky:

Na závěr bych chtěl ocenit pořadatele, kteří zvládli odehrát celý turnaj za jeden den a oproti některým „áčkovým“ soutěžím připravili hráčům i medaile a hodnotné ceny“.

 

Kompletní výsledky turnaje zde.