Slovak Junior – 2x Bronz pro Moniku

V termínu 7.-9.11.2014 se ve slovenském Púchově uskutečnilo tradiční Mezinárodní Mistrovství Slovenska. Za náš klub se zúčastnili Monika Světničková a Jirka Bureš. Úspěšná byla především Monika, která získala 2x bronz!!!

Monika hrála tradičně mix s Michalem Hubáčkem a společněbyli nasazeni 3/4. Postupně si poradili se slovenskou dvojicí Hrnčár – Vargová, ruským párem Ghelasvili – Redkina a v dramatickém čtvrtfinále 23-21 ve třetím setu s polským párem Szydlowski – Stanisz. Štěstíčko se odklonilo v semifinále, kde prohráli s prvním nasazeným polským párem Jakowczuk – Konieczka 22:20 ve třetím setu! I tak vynikající třetí místo!!!

Ve dvouhře byla Monika nasazená 5/8 a ve druhém a třetím kole porazila polské reprezentantky Wiktorii Dabczynskou a Karolinu Wladzinskou. Ve čtvrtfinále vyzvala druhou nasazenou ruskou reprezentantku Ksenii Evgenovu a vyhrála ve třech setech! V semifinále již ale ve třech setech nestačila na švýcarskou reprezentantku Simone Von Rotz. Opět vynikající třetí místo!!!

Jirkovi se před turnajem bohužel zranila mixová partnerka Verča Srncová a nastoupil pouze ve dvouhře a čtyřhře. Verči přejeme uzdravení a brzké návrat na kurty.

Ve dvouhře Jirku čekal o dva roky starší rakouský hráč Cristian Hartner. Jirka začal velmi soustředěně a svojí aktivní hrou vedl v prvním setu 17:0! Na konci prvního setu se již hra začala vyrovnávat, Jirka v následujících setech nastolenou hru nedokázal udržet, soupeř převzal iniciativu a nakonec ve třech setech vyhrál. Škoda, určitě to byl hratelný soupeř.

Ve čtyřhře hrané s Radkem Pistulkou si v prvním kole poradili s mladým maďarským párem Dulcz – Papai, ve druhém již nestačili na ruský pár Ghelashvili – Vasilkin.

 

Kompletní výsledky zde.