MMČR juniorů v Orlové – „pouze“ jedno čtvrtfinále

O uplynulém víkendu se v Orlové konalo domácí Mezinárodní mistrovství České republiky juniorů. Za náš klub se opět zúčastnili Monika Světničková a Jirka Bureš. Po velmi dobrých výsledcích Moniky na letošních turnajích juniorského okruhu byla očekávání vysoká, bohužel se tolik nedařilo a maximem bylo čtvrtfinále ve dvouhře.

V mixu byla Monika s Michale Hubáčkem nasazeni 3/4 a měli první kolo volné. Ve druhém kole je čekal polský pár Cybulski – Dabczynska. První set jednoznačně vyhráli 21:7 a nic nenasvědčovalo tomu, že by s tímto párem měli mít nějaký problém. Snad pod vlivem toho snadného vítězství nastoupili do druhého setu vlažně a nedisciplinovaně, rychle prohrávali 8:0. Set se již nepodařilo obrátit a soupeř se rozehrál. Ve třetím setu byla hra nervózní a pod tlakem „nutné výhry“ se nepodařilo zápas dotáhnout do vítězného konce.Škoda, Monika s Michalem určitě pomýšleli výše.

Chuť si Monika chtěla spravit v singlu. Ve druhém a třetím kole doslova smetla své soupeřky, slovenskou reprezentantku Angeliku Vargovou a Sabinou Milovou z Českého Krumlova. Ve čtvrtfinále na Monikučekala další česká reprezentantka Magda Lajdová, které ve třech setech podlehla.

Jirka nastoupil v mixu s náhradní partnerkou Pavlínou Krpatovou. V prvním kole na ně čekal polský pár Danielak – Wladzinska. Společně sehráli velmi dobré utkání, které nakonec prohráli ve třech setech. Bohužel byla v klíčových částech hry znát společná nesehranost.

V singlu na Jirku čekal holandský asiat Sebastian Ming Kee Li. Jirka sehrál vynikající utkání a po dramatickém průběhu prohrál ve třech setech. Byla to velká škoda, chtělo to více klidu v koncovce zápasu. Jirka si tak na své první singlové vítězství na juniorském okruhu musí ještě počkat.

Čtyřhru hrál Jirka s parťákem Radkem Pistulkou. V prvním kole na ně čekal hratelný rakouský pár Hartner – Witzmann, zápas se jim ale vůbec nevydařil. Po celou dobu se nedokázali vypořádat se soupeřovým podáním a příjmem. Pokud se přes tyto „nástrahy“přenesli a dostali do rozehrávky, tak soupeř již neměl šanci.

 

Kompletní výsledky zde.