EXTRALIGA: Prohra v Praze, domácí vítězství s Plzní

Poslední předvánoční víkend byl ve znamení 4. kola extraligy, do kterého samozřejmě zasáhlo i brněnské družstvo. V sobotním utkání se Jehnice střetly s pražským Meteorem, nedělní utkání se odehrálo v jehnické Yonex Aréně, kde domácí tým přivítal tým ze samotného dna extraligové tabulky – USK Plzeň. V sobotním utkání nebyl brněnský oddíl favoritem a remíza by pro modro-bílé byla velmi cenná. Utkání slibovalo velkou podívanou, plnou olympijských účastníků a předních evropských hráčů. Bohužel na ochozy ve vinořské sportovní hale dorazila jen hrstka fanoušků, takže o nějaké atmosféře nejatraktivnějšího zápasu kola se zde nemůžeme bavit.

Po prvních dvou zápasech bylo skóre vyrovnané, jak se předpokládalo. V mixu naše polské duo Adam Cwalina – Kamila Augustyn přehrálo ve třech setech pražskou dvojici Lukasz Moren – Alžběta Bášová (oba dva bývalí hráči Jehnic). Na druhém kurtu se také odehrál třísetový zápas, na jehož konci se však radovala domácí dvojice Pavel Drančák – Jakub Bitman, která porazila naši dvojici Standa Kohoutek – Michal Světnička.

Na řadu přišel třetí singl mužů, ve které mohl Standa Kohoutek oplatit čtyřhrovou prohru Jakubu Bitmanovi. To se mu nakonec nepodařilo a domácí Bitman vyhrál ve dvou setech. Na vedlejším kurtu se zatím odehrával nejhezčí zápas utkání, a to první čtyřhra, do které nastoupily dvojice Petr Koukal – Lukasz Moren za domácí a Adam Cwalina – Adam Mendrek za brněnský oddíl. Brněnská dvojice nakonec urvala vítězství, i když domácí vyhráli první set. Stav utkání tak byl vyrovnaný 2:2 (3:2, počítáme-li vzdaný zápas dámské čtyřhry ze strany hostí).

Utkání se nakonec rozhodlo v singlech. Ve druhé mužské porazil Adam Mendrek slovenskou naději a svého velkého rivala Mateje Hliničana, na druhém kurtu se po vyrovnané dámské dvouhře nakonec radovala domácí Dominika Koukalová, která poněkud překvapivě porazila Kamilu Augustyn. Tento zápas se nakonec ukázal jako klíčový. V souboji obou jedniček dominoval Petr Koukal, jenž porazil Vojtěcha Šelonga, a pojistil tak výhru domácích, kteří vyhráli v poměru 5:3.

metjeh_0 (1)

Nedělní utkání se vedlo v naprosto jiném duchu. Do Brna dorazil tým Plzně, který je v extraligové tabulce poslední, a domácí tak byli jasným favoritem. To se potvrdilo hned v prvních dvou zápasech, které přinesly bod shodně domácímu celku, i když se nejednalo o nic jasného! Ve smíšené čtyřhře vyhrála ve třech setech domácí dvojice Adam Cwalina – Monika Světničková, na druhém kurtu se mezitím odehrávala druhá čtyřhra, do které tentokráte nastoupilo duo Michal Světnička – Vojtěch Šelong. Brněnští svěřenci sice v druhém setu neproměnili pět mečbolů, ve třetím setu však dominovali a přinesli druhý bod na brněnské konto.

Následovala první čtyřhra, kde Adam Mendrek Adam Cwalina jasně přehráli bývalé mistry republiky Rubáše se Sobotou. Ve dvou setech vyhrála i děvčata, když přehrála plzeňskou dvojici Kolářová – Konieczna. Na tyto dvě vítězství bohužel nenavázal jak Standa Kohoutek, tak Adam Mendrek, kteří prohráli oba své singly, oba proti jednomu z bratrů Loudových. Naštěstí máme holky. To se potvrdilo v singlu, kdy Kamila Augustyn nedala mladé soupeřce šanci a přidala svou druhou výhru. Posledním zápasem byl singl týmových jedniček. V tom se utkali Vojtěch Šelong za domácí a Juraj Vachálek v hostujícím dresu. Třísetový zápas nakonec urval Vojta, a připsal si tak první vítězství v singlu v této sezóně.

Brno nakonec vyhrálo poměrem 6:2, a alespoň trošku tak odčinilo sobotní porážku z Prahy. Děkujeme všem fanouškům, že v neděli dorazili a podpořili jehnický tým. Tímto Vám všem přejeme krásné prožití vánočních svátků! Uvidíme se znovu po novém roce.

 

 

Vojta