Závěrečné kolo Extraligy zakončily Jehnice vítězně!

extraliga

V sobotu se v hale oddílu TJ Astra ZM Praha konalo pro Sokol Jehnice poslední kolo základní části letošního ročníku tuzemské nejvyšší soutěže. Jehnice přijely do Prahy v roli jasného favorita, jež před utkáním okupoval 4. příčku v extraligové tabulce. Astra Praha naproti tomu bojovala o účast v playoff a každý bod byl pro ni velmi důležitý. 

Do hlavního města Jehnice vyrazily bez dvou hlavních opor z Polska, když jak Adam Cwalina, tak Kamila Augustyn zůstali doma. Soupisku tak tvořili stálí hráči Brna, Vojtěch ŠelongAdam Mendrek, hrající kapitán Standa Kohoutek a sourozenci Světničkovi. Již po příjezdu tak brněnské mužstvo prohrávalo v poměru 0:1, z důvodu absence druhé dívky.

Do prvních dvou utkání nastoupili do mixu Michal Světnička se svou sestrou Monikou a na druhém kurtu Adam Mendrek na druhém singlu. Adam se na kurtu moc dlouho nezdržel, když snaživého Lukáše Kurze přehrál jasně ve dvou setech. To na vedlejším kurtu bylo mnohem větší drama, když první set smíšené čtyřhry ukořistili brněnští hráči, jenže Eliška Maixnerová Jakub Zahrádka v druhé a třetí sadě zabrali, a posunuli tak Astru do vedení 2:1 na zápasy.

Adam Mendrek

Adam Mendrek

Na řadu přišly obě čtyřhry, do kterých nastoupily páry Mendrek-Šelong Kohoutek-Světnička. Prvně jmenovaná dvojice nastoupila proti nepříjemně hrajícím Hubáčkovi Zahrádkovi, avšak potvrdili papírové předpoklady a po dvou těsných setech 21:18 nakonec výhru urvali. Papírově kvalitnější čtyřhra nabídla podobnou podívanou, kdy brněnští zlatí borci z Těšínského poháru porazili duo Kurz-Netík také ve dvou setech, a Jehnice se tak dostali do vedení 3:2 na zápasy.

Na řadu přišla Monika Světničková, jenž nenašla onu pravou badmintonovou „esenci“ a pohodu a v zápase s Magdalénou Lajdovou prohrála na dva sety. Na vedlejším kurtu to bylo právě naopak, když Standa Kohoutek na dva sety přehrál Michala Netíka. Pro Standu to bylo další kolo se 100% úspěšností zápasů! Pro hráče v takovém věku je to úctyhodný výkon! Poslední zápas obstaraly obě klubové jedničky, když proti domácímu Janu Hubáčkovi nastoupil Vojtěch Šelong. Vojta sice v prvním setu nezačal dobře, ale sadu nakonec vyhrál v nastavení. V druhém setu vyrovnaná hra pokračovala, ale jehnický hráč nakonec udržel pevnější nervy a v zápase zvítězil.

Jehnice tak vyhrály poměrem 5:3 a posunuly se v extraligové tabulce na 3. místo. V neděli však hraje v dohrávaném kole Meteor Praha, jež má karty ve svých rukách a výhrou či remízou s Klandem se posune zpět do první trojky. Dále bude na programu čtvrtfinále, kde Brno nebude chybět a které se odehraje v brněnské Yonex Aréně přesně za měsíc, a to 21. února. Čas a soupeř bude upřesněn.

Tým Jehnic Vám všem děkuje za projevenou podporu a doufáme, že nás na čtvrtfinálovou bitvu přijdete podpořit v co největším počtu. Pokud Vás zajímají všechny výsledky a podrobná tabulka Extraligy, stačí navštívit TENTO ODKAZ.

 

Vojta