3.GPC U13 Jehnice 14.2.2015 – výsledky

Na valentýnskou sobotu jsme v Jehnicích pořádali 3.GPC U13, tedy turnaj , ze kterého finalisté singlů a vítězové párových disciplín postupují na 3.GPA U13. Ten se bude tentokrát konat na téměř domácí půdě, v Podolí, o víkendu 28.2-1.3.2015.

Z našich hráčů  se turnaje zúčastnili Martin a Marek Dostálovi, Jirka Derka, Kuba Lipka, Davča Smutný, Franta Hanák, David a Jakub Divišovi, Marek Padyšák, Terka Stoupencová  a Mariánka Poláková.

Nejprve se hrály tradičně smíšené čtyřhry. Z našich hráčů se nejdál v pavouku dostali Marek Dostál (s Bárou Korábovou z Hustopečí) a Martin Dostál (s Šárkou Syrovátkovou z Podolí) a to do semifinále. Oba „naše“ páry bohužel do finále nepostoupily.

V dívčích dvouhrách se nejdál dostala Mariánka Poláková, která byla velmi blízko postupu do finále (a tím i postupu na své první „áčko“). V semifinále statečně bojovala s pravidelnou účastnicí GPA, s Šárkou Syrovátkovou. Nakonec prohrála 20:22, 14:21. V boji o 3.místo pak porazila Martinu Ševčíkovou  a tím si vybojovala alespoň místo 1.náhradnice pro „A“.

Chlapecká dvouhra byla tradičně napínavá již od úvodních kol a čtvrtfinálové zápasy už nabízely velmi pěkný badminton. Mezi posledních 8 se probojovali Jirka Derka, bohužel mu los přisoudil dalšího jehnického hráče – Marka Dostála. Do semifinále postoupil Marek (21:15. 21:13). Kuba Lipka v dramatickém zápase nakonec podlehl pozdějšímu vítězi Davidovi Herzánovi 16:21, 21:18, 16:21. Lahůdkou pak byl další čtvrtfinálový zápas, kde Davídek Smutný trápil o  2 roky staršího a o 2 hlavy vyššího Šimona Preka. Nakonec se mu do semifinále postoupit nepodařilo, ale s výsledkem 15:21, 21:14, 12:21 a hlavně s předvedenou hrou musí být spokojen a zaslouží obrovskou gratulaci !!!  Jediným naším zástupce v semifinále tak byl Marek Dostál, porazil v něm (a „pomstil“ Davču :) )  Šimona Preka 21:12, 20:22, 21:14  a tím si zajistil účast na 3.GPA. Ve finále pak  nestačil na Davida Herzána (15:21, 13:21).

Ve čtyřhrách se žádná překvapení nekonala. Dívčí čtyřhru vyhrál pár Syrovátková,Korábová,  v chlapecké čtyřhře si účast na „áčku“ zajistil pár Martin Dostál, Tadeáš Brázda.

Podrobné výsledky najdete na www.jmbadminton.cz.

Shrnuto, podtrženo :  na  3.GPA v Podolí si za 2 týdny zahraje  Marek Dostál  (v singlu) a Martin Dostál ( ve čtyřhře si účast vybojoval, v singlu  a mixu má přímý postup) a Adéla Chadimová (ve všech disciplínách má přímý postup a tudíž na tomto turnaji neměla právo startovat).