Jehnice zdolaly Dobrušku a postoupily do extraligového semifinále

10702057_650577115041443_8335409563999384833_n

Přesně měsíc před prvním jarním dnem, tedy 21. února, do Brna přijel tým Sokol Dobruška, aby se s jehnickým týmem utkal o postup do semifinále badmintonové extraligy. Jehnice skončily v základní části soutěže na čtvrtém místě, Dobruška na pátém. Ve stejný den se odehrálo také druhé čtvrtfinále, kde se utkaly celky Meteor Praha a Astra Praha.

Jehnice byly v plné sestavě a očekávalo se, že si s hostujícím celkem poradí bez větších problémů. To se také nakonec potvrdilo, když domácí prohráli jen čtyři sety během celého utkání. Hosté se nakonec vraceli do Dobrušky s prohrou v poměru 1:7 a do semifinále soutěže znovu nepostoupili.

Domácí Jehnice nakonec ztratily jen jedno utkání, když v první dvouhře prohrál Vojtěch Šelong, jenž podlehl bývalému hráči Brna, Jaro Vícenovi. Vícen mohl získat i druhý bod pro svůj nový tým, jenže ve čtyřhře společně s Jiřím Skočdopolem nestačil až ve třech setech na mistry republiky v domácích dresech, pár Světnička-Kohoutek. Kromě tohoto utkání se na tři sety odehrála i druhá dvouhra, kdy Adam Mendrek překvapivě prohrál druhý set s Zdeňkem Svátou a své vítězství musel vybojovat až v sadě třetí.

Přehled čtvrtfinálového utkání s Dobruškou

Přehled čtvrtfinálového utkání s Dobruškou

Ve zbylých utkáních stačilo jehnickým k výhrám vždy po dvou setech a úřadující mistr republiky tak vyhrál utkání v poměru 7:1. V semifinále soutěže se Jehnice utkají s týmem SKB Český Krumlov - lídrem základní části. Brno má svému soupeři co vracet, v prvním kole totiž s krumlovským celkem utrpělo porážku 5:3. Nutno však zmínit, že v tomto zápase chyběl nejsilnější článek týmu, Adam Cwalina, který by však měl být pro semifinálový duel připraven.

Druhé semifinále nabídne atraktivní bitvu dvou rivalů - BK Deltacar Benátky nad Jizerou se utkají právě s výhercem druhého čtvrtfinále, a to Meteorem Praha. Semifinálový a finálový víkend proběhne o víkendu 11.-12. dubna v badmintonové hale v Praze – Vinoři. Všichni jste samozřejmě srdečně zváni. Doufáme, že nás přijedete do hlavního města podpořit v co největším počtu!

 

Vojta