OP U13 – výsledky

20150321_163527[1]

Oblastní přebor kategorie U13 se konal 21.3.2015.  Z důvodu velkého počtu přihlášených byl turnaj rozdělen do 2 skupin – o medaile, tituly přeborníků oblasti  a zároveň  o postup na MČR se hrálo v Podivíně,  2.skupina (hráči a hráčky od 16.místa JM žebříčku) hrála v Brně na Kuklenské. Z našich hráčů se turnajů zúčastnili : Martin Dostál, Marek Dostál, Jirka Derka, Jakub Lipka, David Smutný, Dominika  Mendreková, Mariana Poláková a Adéla Chadimová  a Franta Hanák ( na Kuklenské).

Nejvíce medailí pro klub vybojovali  bratři Dostálovi.  Škoda , že dva bratři nejsou tři. Martin v  singlu prohrál až v semifinále s pozdějším vítězem Tadeášem Brázdou (bronz), v deblu došel (společně s Tadeášem Brázdou) rovněž do semifinále (další bronz), kde prohráli s pozdějšími vítězi Kostrhun, Herzán.

Markovi  vyšla smíšená čtyřhra, ve které společně s Bárou Korábovou prohráli až ve finále s párem Brázda,  Chadimová (stříbro). Ti však mají na MČR přímý postup a tak za oblast budou na MČR startovat právě oni. Svoji druhou medaili pro klub vybojoval ve čtyřhře (s Kubou Reichmanem), kde prohráli v semifinále s párem Prek, Poříz (bronz).  Znovu si musíme v klubu povzdechnout,  že jsou kluci pouze dvojčata. :)

Za zmínku stojí určitě i výkon Jirky Derky, který v ‚klubovražedném‘ , nervydrásajícím boji o semifinále  podlehl Martinovi Dostálovi  19:21 ve 3.setu !

Z holek se nejvíce dařilo  Ádi  Chadimové. V singlu a mixu (spolu s Tadeášem Brázdou)  vybojovala zlaté  medaile, ve čtyřhře (s Leonou Bendovou) nestačily až ve finále na pár z Hustopečí Korábová, Ševčíková (stříbro).

Pořádnou smůlu si vybraly Mariánka Poláková s  Dominikou Mendrekovou. Mariánka v singlu v zápase o postup do semifinále prohrála s Adélou Klapalovou 21:23 a 19:21. Domča  v zápase se Štepánkou Líčkovou   prohrála 20:22 ve 3.setu. Vrcholem jejich smolného počínání pak byla společná čtyřhra, kde prohrály v zápase o semifinále 20:22 a 19:21. Holky, hlavu nahoru !!! Příští sezónu to všem nandáte !!!

I výkony ostatních hráčů a hráček musíme pochválit, všichni bojovali jako lvi a ve všech zápasech dokazovali, že v Jehnicích badminton hrát umíme !!!!!   DĚKUJEME  za vzornou reprezentaci klubu a bojovnost.

Celkově Jehnice na OP U13 získaly 2 zlaté, 2 stříbrné a 3 bronzové medaile .    GRATULUJEME  !!!!

Výsledky na www.jmbadminton.cz .

Postup na MČR U13, které se bude konat první květnový víkend v Orlové, si vybojoval Martin Dostál, Marek Dostál a Adéla Chadimová.