3. GPA U17 Jehnice – stříbro a bronz pro Jirku

Badminton Point aréna hostila v termínu 28.-29.3.2015 třetí GPA U17 této sezóny. Z našeho klubu se zúčastnili Jirka Bureš, Terka Smutná, Natka Randulová a Dan Paseka. Turnaj byl úspěšný především pro Jirku, který získal 2. místo v mixu a 3. místo v deblu.

GPAU17_Jirka

Při neúčasti většiny reprezentantů (a především reprezentantek) jsme pomýšleli na zajímavý výsledek především v mixu, kde jsme měli tři páry.

Nejmladší z nich, Natka s Adamem Kostrhunem, odehrál velmi pěkné utkání v prvním kole proti dvojici Máchal-Nováčková, ve kterém zvítězili ve třech setech. Jedná se o cenné vítězství, protože Máchal patří k velmi kvalitnímu párovému specialistovi. V dalším kole již ale nestačili na dvojici Vajsejtl-Vacková.

Dan hrál s Lenkou Přikrylovou a byli mezi nasazenými jako 5/8. První kolo měli volné a ve druhém využili dobrého losu a porazili dvojici Kočí-Kuželová. V dalším kole již nestačili na první nasazený pár Král-Dobiášová, celkově tedy velmi pěkné páté místo.

Jirka s Verčou Srncovou byli nasazeni jako 3/4 a v případě dobrého losu, ve kterém by se vyhnuli nenasazenému Petru Beranovi, mohli pomýšlet hodně vysoko. V druhém kole porazili pár Viktora-Legátová a v boji o medaili poté „pomstili“ Natku a porazili pár Vajsejtl-Vacková. Semifinále se hrálo jako poslední zápas prvního dne s druhým nasazeným párem Lapáček-Krpatová. Utkání se vyvíjelo jako na „houpačce“, první set výborně takticky zvládnutý, druhý set útlum, ve třetím návrat k původní taktice a cenné vítězství! V nedělním finále byl soupeřem Petr Beran se svojí oddílovou kolegyní Matouškovou. Petr v průběhu celého turnaje potvrzoval svoji reprezentační kvalitu a dokázal neuvěřitelně pokrýt většinu kurtu, zápas od zápasu také rostla kvalita partnerky. Do utkání Jirka s Verčou doslova vlétli a brzo vedli 7:1, po přestávce si vybrali slabší chvilku, ale takticky si první set pohlídali. V druhém však úplně vypadli z konceptu a nedokázali se vrátit ani v průběhu setu třetího. I přes tuto porážku, která určitě mrzí, vynikající druhé místo!!!

Ve dvouhrách se nikdo z našich reprezentantů výrazně neprosadil, Terka nestačila v prvním kole na Borovskou, Dan využil dobrý los a v prvním kole porazil Landgráfa, v dalším kole prohrál s Matějem

Hubáčkem. Jirka byl sice nasazen 5/8, ale letos spíše bojuje sám se sebou než se soupeři. Hned ve svém úvodním zápase podlehl nepříjemnému Kufovi.

Ve čtyřhře hrála Natka s Barčou Otáhalovou a svedly velice vyrovnanou třísetovou bitvu s dvojicí Matoušková-Zuzáková. Škoda koncovky třetího setu, protože mohla být šance i na medaili – soupeřky následně vyhrály zápas o třetí místo. Terka hrála s Nováčkovou a prohrály hned v úvodním kole s párem Kubečková-Vacková. Dan hrál s Adamem Kostrhunem a nedokázali si poradit s dvojicí Bumbálek-Sedláček.

Jirka, se svým letošním parťákem Honzou Fialou, nebyli mezi nenasazený a museli čekat, jak dopadne los. Ten byl relativně příznivý a v prvním kole jim přisoudil mladý pár Blaník-Kočí, se kterými si bez větších problémů poradili. V boji o medaili je čekal třetí nasazený pár Kural-Vašátko, které velmi dobrým taktickým výkonem porazili ve dvou setech. V boji o finále je čekal již soupeř nejtěžší, druhý nasazený pár Beran-Lapáček, pozdější vítězi turnaje. V prvním setu se nedokázali ubránit rychlé útočné hře, v setu druhém již byl zápas mnohem vyrovnanější. Celkově tedy pěkné třetí místo.

Blahopřejeme Jirkovi ke dvěma medailím a ostatním k předvedeným výkonům!!

Kompletní výsledky turnaje zde.