Jehnice „C“ vítězem baráže o 2. ligu

Jehnice „C“ vítězem baráže o 2. ligu

Úspěšně skončila sezóna i pro náš tým „dospělých“ Jehnice C, který v baráži obhájil svoji druholigovou příslušnost.

Tým tvoří především junioři a každé vítězství v této soutěži je pro ně velmi cenné. V základní části se příliš nedařilo a ve skupině B jsme skončili bez jediné výhry na posledním místě. Skupinu tvořila dále družstva TJ Start Jihlava „A“, VSK VŠV Brno a BC Premiera „A“. Účast v baráži jsme si vybojovali vítězstvím nad týmem BC Premiera „B“ 2x 6:2 a skončili na celkovém sedmém místě.

Baráže o druhou ligu se díky sestupu Komety „A“ z ligy první účastnila 3 družstva. Kromě našeho týmu i TJ Sokol Hodonín a TJ Start Jihlava „A“. Favoritem baráže byla Jihlava, loňský vítěz druhé ligy! Do baráže jsme nastoupili pouze v pětičlenném týmu ve složení: Jirka Bureš, Pepa Pleska, Tomáš Matys, Standa Bernacik a jediná dívka Terka Smutná. Do každého utkání jsme tedy nastupovali za stavu 0:1 v náš neprospěch.

K prvnímu utkání na nás čekal nevyzpytatelný Hodonín, se kterým jsme loni ve druhé lize (ještě pod hlavičkou Podivína) dvakrát remizovali. Začali jsme dobře, Jirka s Pepou vyhráli první debl, Terka a Jirka následně první dvouhry. Pepa na dvojce nestačil na nejlepšího hráče soupeře Fialu a prohrál ve dvou setech. Standa s Terkou si ale zkušeně pohlídali mix a na vítězství nám tedy stačil jeden bod.

Ten mohl na trojce přidat Tomáš, který v prvním setu doslova „smetl“ svého soupeře 21:7, další dva ale již ztratil. Rozhodovalo se tedy ve druhé čtyřhře, kterou ale Standa s Tomášem prohráli s bratry Fialovými 22:20 ve třetím setu – s Hodonínem tedy remíza 4:4.

Utkání s Jihlavou pro nás nezačalo vůbec dobře. Jirka s Pepou překvapivě ve dvou setech prohráli první debl s dvojicí Helar/Šemík. Utkání se hrálo souběžně s posledním zápasem s Hodonínem a v jeden moment jsme tak ztratili naději hrát s Jihlavou na remízu a přišli o bod, se kterým jsme víceméně počítali. Prohrávali jsme 2:0 a pro udržení v soutěži jsme museli zvítězit.

Velký obrat nastal v singlech. Jirkovi na jedničce po dvou míčích soupeř zápas skrečoval – stejnou „taktickou“ variantu použila Jihlava i v prvním zápase s Hodonínem na jejich nejlepšího hráče Fialu. Pepa poté podal vynikající výkon proti Pořízovi, kterého porazil ve dvou setech, stejně tak Terka, která porazila Pořízovou. Vedli jsme 3:2 a z posledních tří zápasů jsme potřebovali vyhrát dva.

Souběžně se hrál mix a třetí singl – oba na 3 sety. Standa s Terkou sice vyhráli první set nad párem Helar/Vítková, v dalších ale Standa odešel fyzicky a zápas jsme ztratili. Tomášův zápas proti Bartákovi měl přesně opačný průběh – jednoznačně prohraný první set, druhý set vybojovaný, třetí již jednoznačně pro Toma.

Vedli jsme 4:3 a vše se mělo rozhodnout ve druhém deblu, do kterého nastupovali značně fyzicky vyčerpaní Standa a Tomáš. Začátek zápasu tomu také odpovídal, první set byl jednoznačně v režii páru Poříz/Barták. Ve druhém se ale naši vrátili do zápasu, Standa chytl „druhý dech“, ale Tomáše začaly chytat křeče – přesto se podařilo tento set vyhrát.

Ve třetím Tomáš už nemohl prakticky chodit, občas hrál výměny přískokem po jedné noze, režii tak převzal Standa. Celý třetí set jsme vedli, jak ale začal blížit závěr zápasu, atmosféra houstla a začaly plát i emoce. S velkým sebezapřením a i kouskem štěstí se nám nakonec podařilo zvítězit 21:19, vyhrát celkově 5:3, tím i celou baráž a zachránit se ve druhé lize!

Chtěl bych tímto poděkovat všem hráčům i hráčkám, kteří letos za Jehnice C nastoupili. Jedná se o Terku Smutnou, Katku Pelcovou, Jirku Bureše, Pepu Plesku, Romana Tichého, Tomáše Matyse, Standu Bernacika a Tomáše Kaniu.