ZLATÁ MONIKA !!!!!!

Týden po MČR dospělých měli na řadu své mistrovství i junioři (kategorie U19). Kromě kompletní sady medailí se také hrálo o nadcházející nominaci na Mistrovství Evropy juniorů. Stejně jako v případě MČR dospělých bylo i toto mistrovství pro náš klub velmi úspěšné, Monika Světničková se stala mistryní republiky ve dvouhře a mixu!

Monika si do Českého Krumlova přijela spravit chuť po ne úplně vydařeném posledním kole extraligy a MČR dospělých, poprat se o nominaci na Mistrovství Evropy juniorů a potvrdit svoji pozici mezi současnými juniorskými reprezentantkami.

Ve dvouhře byla nasazená 3/4 a až do semifinále procházela soutěží bez většího zaváhání, postupně porazila Lucii Paurovou a Pavlu Drapáčovou. V semifinále na ni čekala její největší soupeřka, reprezentační kolegyně Magda Lajdová, nasazená jednička turnaje. Lajdová loni na stejném mistrovství připravila Moniku o medaili, když s ní prohrála ve čtvrtfinále 23:21 ve třetím setu a uštědřila jí porážku i v lednovém kole extraligy. Monika je však bojovnice a přes zaváhání ve druhém setu, kdy se přizpůsobila hře soupeřky, vyhrála 21:17 v setu třetím a postoupila do finále!

Tam na ni čekala další reprezentantka, teprve 14-ti letá klimkovická Terka Švábíková, která jako nenasazená prošla až do finále. Monika do finále vlétla ve velkém stylu a první set vyhrála jednoznačně 21:9. Ve druhém si, možná i vlivem náročnějšího semifinále, vybrala slabší chvilku, kdy jí podle jejích slov „vytuhly nohy“ a prohrála jej 21:11. Třetí set již byl „na krev“, ale Monika si vítězství pohlídala výsledkem 21:18. Po bronzu z roku 2013 a loňském čtvrtfinále tak získala poprvé titul juniorské mistryně republiky!

V mixu Monika nastoupila se svým reprezentačním partnerem Michalem Hubáčkem a byli nasazeni jako druhý pár. Opět bez větších problémů postoupili do semifinále přes páry Kukač – Matoušková a Vorlík – Ausbergerová. V semifinále na ně čekal sehraný klimkovický pár Somerlík – Budzelová, který se nakonec ukázal jako nejtěžší soupeř v cestě za titulem. Monika s Michalem se dokázali oklepat z prohraného prvního setu 21:19 a zvítězit v následujících dvou 21:12 a 21:16.

Ve finále na ně čekal první nasazený pár Klimeš – Lajdová, kterým měli co oplácet, především nešťastnou porážku z loňského MČR U17, kde jim podlehli 21:19 ve třetím setu. Letošní finále však bylo úplně o něčem jiném a přineslo jednoznačné vítězství 21:14, 21:13. Monika získala druhé zlato a společně se svým parťákem Michalem Hubáčkem se stali nejúspěšnější hráči turnaje!

Moniko, VELKÁ GRATULACE!

Kromě Moniky se mistrovství zúčastnil i Jirka Bureš, který od začátku roku laboruje se zraněními a nemocemi. Nastupoval rovnou „z postele“ a předvedené výkony odpovídaly aktuální stavu a možnostem. Přestože se mu nepodařilo vyhrát žádný zápas, dokázal alespoň vydřít set ve dvouhře a čtyřhře.

Oběma našim svěřencům děkujeme za reprezentaci klubu. Věkově jsou stále v kategorii U17, což je příslib i do dalších sezón.

Kompletní výsledky turnaje zde.