10.-12.11.- Mezinárodní Seminář Psychomotorika a její role v pedagogickém procesu

Posted by on 25.1.2012

10.-12.11.- Mezinárodní Seminář Psychomotorika a její role v pedagogickém procesu

Ve dnech 10.-12.11.2011 proběhl na Fakultě sportovních studií mezinárodní seminář s názvem Psychomotorika a její role v pedagogickém procesu. Semináře se zúčastnilo 20 lektorů a akademiků z Masarykovy univerzity, PedF Univerzity Hradec Králové, KTV Univerzity Palackého Olomouc, PedF Karlovy Univerzity a PedF Univerzity J.E.Purkyně Ústí nad Labem, kteří využívají psychomotorické aktivity ve své pedagogické i výzkumné praxi. Jedinečnou možnost zúčasnit se praktických workshopů pod vedením  renomovaných zahraničních lektorů psychomotoriky Ruie Martinse (Portugalsko), Hedi Roulin a Miriam Deonna (Švýcarsko) dostali také studenti PdF a FSpS MU, kteří představují jednu z cílových skupin projektu.

Cílem semináře bylo vzájemné předávání zkušeností a vědomostí z oblasti psychomotorických aktivit a vytvoření uceleného náhledu na využívání psychomotoriky (jakožto specifické formy pohybové výchovy) v České republice. Tento ucelený náhled nyní umožní prezentovat ČR v komplexním měřítku i na poli Evropského fóra psychomotoriky (EFP), jejímž prezidentem je výše zmíněný Rui Martins. Českou republiku v EFP zastupuje Mgr. Daniela Jonášová z Pedagogické fakulty MU.

Psychomotorický seminář proběhl souběžně s mezinárodní vědeckou konferencí Sport and Quality of Life, pořádanou Fakultou sportovních studií MU (10.-11.11.2011) a účastníci semináře tak měli možnost vyslechnout si příspěvky odborníků ve speciálně uspořádané psychomotorické sekci konference s názvem Use of Psychomotricity in the Education Process in the Czech Republic and in Europe.

  • English
ROZVOJ V OBLASTI PEDAGOGICKOVZKUMNCH AKTIVIT