Ocena badań flory mikrobiologicznej w odebranym pokarmie z wojskowej stołówki VZK 229

Název česky Mikrobiologické hodnocení vzorků jídel z vojenské jídelny VZK 229
Autoři

JUŘÍKOVÁ Jana GROSSMANN Miroslav KOMÁR Aleš

Rok publikování 2001
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Źywienie człowieka i metabolizm. Polish Journal of Human Nutrition and Metabolism
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Klíčová slova microorganisms; foodstuffs; microbiological assessment; microbiological standards; number of microorganisms; cutoff value; bacteria; yeast; molds; food businesses
Popis Cílem studie bylo získat přibližnou představu o kontaminaci potravinářských výrobků mikroorganismy v každodenním provozu velkokapacitního stravovacího zařízení. Hodnocení mikrobiálního profilu bylo provedeno pomocí vybraných mikrobiálních parametrů, které byly použity jako indikátor pro hodnocení potravinářských výrobků z mikrobiologického hlediska. Většina vzorků nesplňovala předepsaná kritéria a jídlo jako celek bylo hodnoceno jako nevhodné nebo zdravotně závadné. Metodika mikrobiálního výzkumu je velmi obtížná a časově náročná a v praxi problematická.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info