Informace o projektu
Výzkum studentů v oblastech chemie životního prostředí, hodnocení rizik a vztahů ke zdraví, v roce 2023

Informace

Projekt nespadá pod Fakultu sportovních studií, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka projektu je na webu muni.cz.

Předkládaný projekt podpory specifického výzkumu si klade za hlavní cíl posílení expertízy a profesionální rozvoj zapojených studentů centra RECETOX, PřF MU. Předpokládáme primárně zapojení studentů doktorského studijního programu Životní prostředí a zdraví a rovněž i motivovaných studentů v magisterských a bakalářských programech. U studentů, kteří budou aktivně zapojeni tento projekt umožní získávat vědecké poznatky (např. v oblastech chování, osudu a koncentracích vybraných organických i anorganických látek v životním prostředí, a taky se zaměřit na rozvoj citlivých analytických metod pro tyto látky), a následně je aplikovat v interpretačním rámci v navazujících aktivitách (např. pro přípravu a rozvoj environmentálních, expozičních, toxikologických a toxikokinetických modelů). Kromě výzkumné aktivity v rámci tohoto projektu bude kladen důraz rovněž na zapojování studentů do vědecké komunity na mezinárodní úrovni (např., účast na konferencích, workshopech, letních školách apod., s důrazem na aktivní účast). Výstupy z projektu budou zejména publikace v mezinárodních vědeckých časopisech (s impakt faktorem), prezentace na konferencích, a studentské projekty (zejména pak dizertační a diplomové práce).

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  3 – Zdraví a kvalitní život Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  14 – Život ve vodě Cíl udržitelného rozvoje č.  15 – Život na souši

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info