Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 1
| Autoři | |
|---|---|
| Rok publikování | 2022 |
| Druh | Článek v odborném periodiku |
| Časopis / Zdroj | Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování |
| Fakulta / Pracoviště MU | |
| Citace | |
| www | DOPORUČENÍ ESPEN K NEMOCNIČNÍMU STRAVOVÁNÍ – ČÁST 1 |
| Klíčová slova | hospital diets; guideline; nutrition; dietitian |
| Popis | Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení. |
| Související projekty: |